Ministrul Sănătăţii susţine că va merge în fiecare weekend în teritoriu, pentru a încuraja procesul de vaccinare

Ministrul Sănătăţii susţine că va merge în fiecare weekend în teritoriu, pentru a încuraja procesul de vaccinare

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat duminică, la Dumbrăveni, că va merge în fiecare weekend în diferite localităţi din ţară, pentru a încuraja procesul de vaccinare şi pentru a-i mobiliza pe cei sceptici.

"Văd că este o cerere din ce în ce mai mare acolo unde mergem. De exemplu, acest număr de circa 100 de vaccinaţi în circa două-trei ore de când am început procesul de vaccinare (la Dumbrăveni - n.r.) este o surpriză plăcută. Câtă vreme reuşim să mobilizăm lumea în acest mod, cred că merită fiecare minut şi fiecare oră de efort depusă", a afirmat ministrul Sănătăţii.

Întrebată dacă se va atinge ţinta de zece milioane de persoane vaccinate până în luna septembrie, ministrul Sănătăţii a spus că cel mai mult contează să fie cât mai mulţi vaccinaţi, încât "să ţinem incidenţa bolii sub control".


Foto: (c) Dana Lepadatu / AGERPRES

"Contează să fie cât mai mulţi vaccinaţi şi contează tot timpul să ne gândim şi la incidenţă, adică să ajungem la atâţia vaccinaţi cât ne permite să ţinem incidenţa bolii sub control. Deocamdată, ne concentrăm pe vaccinarea adulţilor, care sunt şi cei mai expuşi la efecte secundare ale infectării cu COVID-19, şi a copiilor cu vârsta între 12 şi 15 ani, care sunt cei care transmit mai uşor boala", a precizat ministrul.

Prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, a precizat că astfel de evenimente vor avea loc în fiecare duminică în pieţe şi târguri.

"Vom desfăşura activităţi de vaccinare în târguri în continuare, pentru că ziua de astăzi ne confirmă că este o experienţă foarte bună. Suntem într-un dialog continuu, astfel încât să îmbunătăţim şi rata de vaccinare, şi siguranţa din punct de vedere sanitar a cetăţenilor", a spus Berbece.

Ministrul Sănătăţii a efectuat, duminică, o vizită în judeţul Vrancea. În cursul dimineţii, ea s-a întâlnit, la Focşani, cu reprezentanţii Prefecturii Vrancea şi cu medicii de familie din judeţ pentru a discuta despre campania de vaccinare anti-COVID-19. Ulterior, ministrul a fost prezent la centrul de vaccinare mobil amplasat în piaţa de la Dumbrăveni, unde, alături de echipa medicală a centrului de vaccinare de la Dumitreşti, a administrat timp de aproape o oră mai multe doze de vaccin celor care, veniţi la târgul de duminică, au dorit să se imunizeze împotriva COVID-19. În cursul după-amiezii, ministrul a vizitat Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni. AGERPRES/(A - autor: Dana Lepădatu, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”