Ministrul Sessions nu a fost singurul apropiat al președintelui Trump care a discutat cu ambasadorul rus (presă)

Ministrul Sessions nu a fost singurul apropiat al președintelui Trump care a discutat cu ambasadorul rus (presă)

Cel puțin încă doi membri ai personalului de campanie al lui Donald Trump, în afară de ministrul justiției, Jeff Sessions (foto), au discutat cu ambasadorul rus la Washington cu ocazia convenției naționale a Partidului Republican din iulie 2016, a afirmat joi ziarul USA Today, citat de Reuters.

* SUA: Trump are încredere în Sessions, dar acesta se retrage din ancheta privind Rusia

Potrivit publicației, directorul național pentru securitate națională al campaniei electorale a lui Trump, J.D. Gordon, și Carter Page, membru al comitetului consultativ pentru securitate națională, declară că s-au întâlnit cu ambasadorul Rusiei, Serghei Kisliak. Relațiile cu acesta l-au costat deja postul pe Michael Flynn, consilierul pentru securitate națională desemnat de președinte după preluarea mandatului la Casa Albă.

Sessions, deși susținut în continuare de președinte, și-a anunțat joi retragerea din orice anchetă privind rolul Rusiei în alegerile din SUA, de anul trecut. Potrivit presei americane, Biroul Federal de Investigații (FBI) anchetează, sub coordonarea Departamentului Justiției, condus de Sessions, posibilele ingerințe ale Moscovei în procesul electoral din Statele Unite.

AFP îi face un portret lui Kisliak, diplomatul ale cărui contacte au pus în dificultate administrația președintelui Donald Trump. Profesia sa inițială a fost de inginer. În anii 1970, și-a început cariera în ministerul rus de externe. Acum, la 66 de ani, el reprezintă Moscova la Washington de nouă ani, după debutul în SUA la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York, apoi la ambasada din capitala americană, pe parcursul întregului deceniu 1980. Înalt, corpolent, vorbitor perfect de engleză, discret în relațiile cu presa; a asistat foarte zâmbitor la discursul de marți al președintelui Trump în fața Congresului. Kremlinul afirmă că rolul ambasadorului este să aibă cât mai multe întâlniri. Televiziunea CNN l-a acuzat că ar fi "spionul recrutor-șef" la Washington, ceea ce purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a dezmințit categoric.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...