Ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, propune menţinerea cursei cicliste Paris-Nisa în ciuda coronavirusului

Ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, propune menţinerea cursei cicliste Paris-Nisa în ciuda coronavirusului

Ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă ce a urmat unei reuniuni pe tema epidemiei de coronavirus, că propune menţinerea cursei cicliste Paris-Nisa, iar meciul dintre Paris Saint-Germain şi Borussia Dortmund, din Liga Campionilor la fotbal, "va avea loc după toate probabilităţile", dar nu este exclusă ipoteza disputării cu porţile închise, informează L'Equipe.

Epidemia de coronavirus a fost tema reuniunii Ministerului Sporturilor, la care a participat şi demnitarul francez de origine română, iar apoi a anunţat câteva dintre deciziile luate.

Mărăcineanu a declarat că ministerul a propus menţinerea cursei cicliste Paris-Nisa, care ar urma să ia startul duminica viitoare. Totodată, competiţia nu va trece prin zonele unde au fost detectate cazuri de coronavirus, iar aproximativ 3.000 de persoane sunt aşteptate la linia de finiş.

Referitor la meciul dintre Paris Saint-Germain şi Borussia Dortmund, din 11 martie, în manşa secundă a optimilor de finală, Roxana Mărăcineanu a declarat că "cel mai probabil va avea loc", iar un meci cu porţile închise, avut în vedere de UEFA, este "o ipoteză deocamdată, dar este prea devreme pentru a decide". Pentru partida dintre Juventus şi Olympique Lyon (17 martie, la Torino), decizia va depinde de Italia.

Fosta înotătoare de origine română a mai precizat că vizita unei delegaţii de experţi la Tokyo, prevăzută sâmbăta viitoare, cu câteva luni înaintea Jocurilor Olimpice, va fi menţinută, dar se va efectua pe bază de voluntariat. Mărăcineanu a adăugat, totodată, că a fost propusă şi amânarea campionatelor de cros ale Franţei de la Montauban, de weekend-ul viitor.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”