Ministrul Tătaru despre pandemia de coronavirus: Mai avem vreo trei săptămâni de urcat

Ministrul Tătaru despre pandemia de coronavirus: Mai avem vreo trei săptămâni de urcat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, la Galaţi, că în continuare trebuie păstrate precauţiile şi distanţarea socială, pentru că "mai avem vreo trei săptămâni de urcat" în statisticile privind pandemia de coronavirus.

Întrebat care a fost logica închiderii cimitirelor, demnitarul a spus că măsura respectivă răspunde necesităţii distanţării sociale, aşa cum s-a decis şi cu închiderea stadioanelor şi a altor unităţii pretabile aglomeraţiilor.

Ministrul a precizat că în continuare trebuie păstrate precauţiile şi distanţarea socială încă vreo trei săptămâni, în care pandemia de corovarirus va avea un trend crescător.

"Închiderea cimitirelor are aceeaşi necesitate care corespunde distanţării sociale. Orice adunare, că este cimitir, că este stadion, că este o unitate alimentară, înseamnă o apropiere. Nu a interzis nimeni, dintr-un anumit punct de vedere, că este cimitir sau altceva, a limitat acea apropiere. Gândiţi-vă că avem un moment în care avem transmiteri, dacă avem transmiteri pe suprafeţe avem şi transmiteri directe. Păstrăm precauţii, păstrăm distanţa, mai avem vreo trei săptămâni de urcat", a afirmat Nelu Tătaru. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /