Ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la Compania de Drumuri pentru a verifica legalitatea unor contracte

Ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la Compania de Drumuri pentru a verifica legalitatea unor contracte

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a trimis Corpul de Control la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a verifica legalitatea mai multor contracte, informează MT într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, controalele vizează inclusiv Contractul de Servicii de Supervizare a lucrărilor de construcție a Autostrăzii Brașov — Târgu Mureș — Cluj — Oradea — Granița România / Ungaria (415 kilometri) încheiat între CNADNR și J.V. Egis Route-Scetauroute/Egis International.

Contractul a fost încheiat în data de 31 august 2004, prin procedură de licitație deschisă iar valoarea documentului, la semnare, a fost de 236,576 milioane lei fără TVA.

"Până în prezent s-au încheiat 8 acte adiționale la Contractul de Supervizare, astfel: în anul 2005, 2006, 2007, 2008, 2012 (2 acte adiționale), 2014 și 2016. Dintre acestea, 5 au avut ca obiect modificarea graficului de prestare a serviciilor în corelare cu termenele de execuție a lucrărilor pe șantier. Precizăm că plățile efectuate de către CNAIR SA către Prestator reprezintă doar contravaloarea serviciilor realizate de acesta pentru contracte de lucrări aferente unui număr de 133 km", se mai arată în comunicatul citat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …