Ministrul Tudorache despre alegeri: Suntem bine pregătiți; ștampilele - securizate în plicuri transparente

Ministrul Tudorache despre alegeri: Suntem bine pregătiți; ștampilele - securizate în plicuri transparente

Ministerul Afacerilor Interne este bine pregătit pentru alegerile parlamentare, a precizat, joi, ministrul Dragoș Tudorache, una dintre măsurile stabilite pentru securizarea ștampilelor fiind păstrarea acestora în plicuri transparente la finalul procesului electoral.

"Îngrijorări foarte mari nu am, tocmai pentru că eu consider că în acest moment suntem bine pregătiți la nivelul Ministerului de Interne. (...) Nu știu câtă lume a observat hotărârea de guvern pe care am adoptat-o săptămâna trecută și care acoperă două zone care generau constant (...) suspiciuni, acuze din partea unor candidați pentru modul în care se desfășura procedura de numărătoare a voturilor. Era acel moment după închiderea urnelor (...). Tocmai de aceea, eu am vrut să lucrez pe două zone. O dată, pe securizarea ștampilelor, tocmai pentru a împiedica utilizarea ștampilei cu mențiunea votat după încheierea urnelor. Exista suspiciunea că se anulau voturi folosindu-se ștampile, deși ele trebuiau puse și sigilate într-un plic. (...) Am făcut un lucru foarte simplu. Am schimbat tipul de plic. E un plic transparent în care se poate vedea dacă toate ștampilele sunt puse acolo, un plic care se autosigilează, se ștampilează la început", a explicat Tudorache.

Al doilea element de noutate este, potrivit ministrului, înregistrarea video a întreg procesului de votare.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a răspuns întrebărilor cetățenilor în cadrul programului "De vorbă cu Ministrul tău", o inițiativă a Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …

4 Așa o fi?

5 Bianca Drăgușanu, mesaje și gesturi vulgare