Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ministrul Turismului avertizează că unele agenții de turism, rămase fără licență anul trecut, au reapărut pe on-line

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat vineri, la Sibiu, că își dorește ca până la 1 septembrie să apară legea privind garantarea pachetelor turistice, mai ales după ce a observat că o parte din agențiile rămase fără licență în 2016 au reapărut pe on-line.

* Ministrul Turismului speră la ieftinirea vacanțelor și va propune luni scăderea TVA la 9 la sută

"Avem o problemă, garantarea de servicii turistice. Suntem în acest moment în pre-infringement. (...) Trebuie să găsim niște soluții de viitor, în așa fel încât fiecare cetățean din România să fie protejat în momentul în care își va achiziționa un pachet de servicii turistice. (...) Suntem obligați ca până la finalul lui 2017 să rezolvăm această problemă. (...) Eu vreau ca cel târziu la 1 septembrie garantarea de servicii turistice să fie un subiect închis", a spus ministrul Turismului într-o conferință de presă.

Ministerul Turismului a depistat o parte din agențiile de turism, care funcționează ilegal, cu ajutorul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

"Dacă vă uitați în ultimii câțiva ani și chiar în ultimul an, au fost ridicate peste 1.200 de licențe de turism pentru agențiile din țară și nu cred că este un lucru normal, înseamnă că sunt niște probleme în piață. Trebuie venit cu noi acte normative (...) pentru că în continuare sunt așa-zise agenții care vând în on-line, dar ele nu sunt licențiate și nici nu ne convine să facem un fel de Poliție să căutăm sau să găsim pe cineva anume. Nu avem o situație reală în acest moment. Le descoperim pe parcurs. Și vă spun sincer că le-am descoperit chiar cu ajutorul celor din ANAT și nu numai", a adăugat Mircea Titus Dobre.

Ministrul vrea ca viitoarea lege să interzică unei persoane să mai dețină o agenție de turism, dacă a încălcat legea în acest domeniu.

"Problema este că, chiar dacă au fost închise, au reapărut și s-au înscris și-au făcut alte agenții sau au devenit acționari și nu au fost administratori. (...) Dacă, de exemplu, nu a respectat legea, eu cred că ar trebui să ne punem un semn de întrebare, că un om care nu respectă legea dacă este corect să mai fie în piață în acest domeniu de activitate", a menționat ministrul Turismului.

Mircea Titus Dobre se află vineri, la Sibiu, la Adunarea Generală a ANAT.

AGERPRES/(A — autor: Isabela Paulescu, editor: Irina Poenaru)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

2 VIDEO De văzut! Traian Berbeceanu, interviu de excepție la „Garantat 100%”. Avertismentul care dă fiori al com…

3 HOPA! Clujul, singurul mare oraș al României unde USR / PLUS recunoaște că NU poate câștiga primăria! NICIUN par…

4 VIDEO Voi ați văzut? Dăncilă, afirmații halucinante când este întrebată de ce strigă țara MUIE PSD!

5 AVERTISMENT / Ne apropiem de situația de dinainte de criza din 2009-2010. Pericolul major din a doua parte a anu…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!