Ministrul ucrainean al Apărării și-a prezentat scuze din cauza unei gafe monumentale

Ministrul ucrainean al Apărării și-a prezentat scuze din cauza unei gafe monumentale

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, și-a prezentat scuze, luni, după ce a declarat cu o zi înainte că armata țării sale a suferit mai puține victime în război decât Turcia în cutremurele din luna februarie.

Oleksii Reznikov FOTO EPA-EFE

„Îmi prezint sincer scuze față de oricine din Ucraina sau Turcia care s-a simțit ofensat de comentariul meu în interviul pentru ziarul spaniol La Razon. Ucrainenii sunt alături de poporul turc. Știm cum e să îngropi mii de oameni nevinovați - prieteni și vecini. Le sunt recunoscător prietenilor noștri turci pentru sprijinul lor neclintit și poziția lor fermă privind Crimeea de la începutul războiului”, a scris Reznikov contul său de Twitter.

Într-un interviu publicat duminică de ziarul spaniol „La Razon”, ministrul ucrainean al Apărării a refuzat să precizeze numărul soldaților din armata sa morți în războiul declanșat de Vladimir Putin, dar a declarat că acesta este mai mic decât cel al deceselor înregistrate în cutremurele care au zguduit recent Turcia.

„Avem victime, evident, pentru că suntem în război. Dar sunt mult mai puţine decât cele ale rușilor. Nu vă pot da cifra, dar vă asigur că numărul total este inferior celui al morţilor din cauza cutremurului în Turcia”, a spus Reznikov.

Circa 50.000 de persoane au murit în urma seismelor produse în luna februarie în Turcia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Andrei Tiberiu Maria, adică Smiley, a rămas fără carnet

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

4 „Un student haios devenit o jigodie. Un tânăr de treabă ajuns o otreapă”

5 România a turtit un pic pălăria Austriei într-o speță NATO, dar poate mult mai mult...