Minivacanța de Sf. Andrei și 1 decembrie, concediu prelungit pentru un angajat din 10; destinațiile mediteraneene, preferate de Crăciun și Revelion

Minivacanța de Sf. Andrei și 1 decembrie, concediu prelungit pentru un angajat din 10; destinațiile mediteraneene, preferate de Crăciun și Revelion

Minivacanța de Sfântul Andrei și 1 decembrie va fi în acest an un bun prilej pentru ca aproximativ un angajat din 10 (12%) să își ia concediu prelungit, profitând de 5 zile libere, conform unui studiu realizat de ISRA Center Marketing Research, remis marți, AGERPRES.

În special persoanele cu studii superioare (21%) și bucureștenii (27%) au decis să-și extindă concediul pe toată perioada finalului de săptămână. Pe de altă parte, aproximativ o treime dintre angajați (36%) vor rămâne în vacanță doar în cele 2 zile libere legale. Persoanele cu venituri mici sunt mai reținute privind prelungirea concediului, limitându-se la sărbătorile legale. Totodată, jumătate dintre angajați sunt încă nehotărâți (47%).

Doar 9% dintre români sunt hotărâți privind destinația concediului de la finalul toamnei. Cei mai mulți dintre cei deciși vor rămâne însă în localitate (63%). Restul (36%) se orientează cu precădere către destinații montane din țară, Valea Prahovei și Brașov fiind cele mai căutate regiuni. De asemenea, minivacanța este un moment bun pentru a vizita părinții sau rudele din altă localitate.

ISRA Center Marketing Research a realizat un studiu de piață de tip cantitativ despre preferințele de vacanță ale românilor cu vârste cuprinse între 18-64 de ani, din mediul urban mediu și mare.

În vacanța de iarnă, țările mediteraneene atrag cei mai mulți români, conform studiului. Deși au mai rămas doar câteva săptămâni până la vacanța de Crăciun și Anul Nou, doar 14% dintre românii din mediul urban s-au hotărât unde își vor petrece concediul. Majoritatea celor care au decis deja vor pleca către destinații din țară (42%) sau străinătate (14%). Muntele rămâne opțiunea favorită pentru cei ce aleg să rămână în țară. În schimb, țările mediteraneene precum Italia, Grecia și Spania sunt destinațiile preferate de majoritatea celor hotărâți să-și petreacă vacanța în afara țării.

Studiul a fost realizat în luna octombrie 2016 pe un eșantion de 1.009 respondenți, reprezentativ pentru populația din zona urbană (orașe peste 50.000 de locuitori), cu vârsta între 18 și 64 de ani. Datele au fost culese prin intermediul unui studiu cantitativ, prin metoda interviurilor față în față.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...