Miră pe cineva?/Austria și Ungaria au convenit să nu furnizeze arme Ucrainei

Miră pe cineva?/Austria și Ungaria au convenit să nu furnizeze arme Ucrainei

Austria și Ungaria au convenit să nu trimită arme în Ucraina, au declarat ministrul austriac al apărării, Klaudia Tanner, și omologul său ungar, Kristóf Szalay-Bobrovniczky, în cadrul unei întâlniri care a avut loc luni la Budapesta, subliniind cooperarea lor strânsă.

Poziția Austriei și a Ungariei în ceea ce privește războiul din Ucraina este clară, ambele țări nu trimit arme în zona de conflict pentru a preveni o nouă escaladare, au declarat Tanner și Szalay-Bobrovniczky în timpul unei conferințe de presă comune, potrivit Euractiv.com.

,,Vom fi de partea păcii'', a subliniat Szalay-Bobrovniczky, oferind în același timp ajutor umanitar refugiaților de război. Cooperarea strânsă este cea mai importantă, deoarece "trăim într-o perioadă grea", a spus el.

Potrivit lui Tanner, cel mai mare ameninţare este că războiul s-ar putea extinde în Europa, ceea ce nu ar fi doar o chestiune de ''război convențional'', ci și o interacțiune cu războiul hibrid și o creștere a migrației în general.

"Efectele nu sunt resimțite enorm doar în Austria, ci și în Ungaria. În cele din urmă, rutele trec prin țara noastră vecină până la noi", a subliniat Tanner, potrivit APA. Ambele părți sunt de acord că o regiune stabilă a Balcanilor de Vest joacă, de asemenea, un rol important cu privire la migrație, a adăugat Klaudia Tanner.

Austria a solicitat deja, în luna noiembrie a anului trecut, o integrare rapidă a statelor din Balcanii de Vest.

În aceeași lună, cancelarul Karl Nehammer a făcut echipă cu Ungaria și Serbia pentru a-i împiedica pe solicitanții de azil să aleagă țările în care solicită azil, semnând un memorandum de înțelegere privind respingerea migranților ilegali pentru a pune capăt "azilului ca la carte".

Numărul cererilor de azil în Austria s-a triplat anul trecut, ajungând la 108 490 de solicitări, ceea ce a făcut ca această țară să fie națiunea UE cu cea mai puternică creștere la nivel global. Între timp, Ungaria a înregistrat cele mai puține cereri, cu doar 46 de solicitări.

În trecut, Ungaria a declarat că a fost supusă unei presiuni sporite din cauza refugiaților care fug de războiul din Ucraina vecină, în timp ce criticii guvernului de la Budapesta subliniază că puțini refugiați aleg să rămână în Ungaria.

Tanner a subliniat, de asemenea, bună cooperare cu Ungaria în șapte misiuni externe, a relatat APA. În același timp, ministrul a cerut ca UE să acționeze mai decisiv cu privire la apropiata extindere a NATO. Lipsa de unitate în politica de securitate europeană ar deschide ușa unor noi pericole, a spus ea.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante