Mircea Albulescu, înmormântat la cimitirul Reînvierea cu onoruri militare

Mircea Albulescu, înmormântat la cimitirul Reînvierea cu onoruri militare

Actorul Mircea Albulescu a fost înmormântat, duminică, cu onoruri militare, la cimitirul Reînvierea din Capitală.

La înmormântare au fost prezente circa 100 de persoane, membri ai familiei, foști colegi de scenă, simpatizanți precum și militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Mircea Albulescu deținea ordinul ''Meritul Cultural'' în grad de Mare Ofițer — categoria D, ''Arta spectacolului''.

Colegii de scenă ai lui Mircea Albulescu și l-au amintit pe artist sâmbătă, la Teatrul Național București TNB, și au vorbit despre acesta ca despre un "monument de cultură", dar și un "spartan" care nu a arătat zeci de ani semnele unei boli cronice de care suferea.

I-au adus un ultim omagiu colegi precum Monica Davidescu, Ileana Stana Ionescu, Stela Popescu, Ovidiu Cuncea, George Mihăiță, dar și medicul Dana Safta și fostul președinte Ion Iliescu.

Au trimis coroane de flori pentru a onora memoria artistului, printre alții, premierul Dacian Cioloș, Ministerul Apărării Naționale și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

AGERPRES / (AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale