Mircea Badea le-a spus membrilor CNA că Antena3 pregăteşte, vineri, "o întâlnire cu telespectatorii"

Mircea Badea le-a spus membrilor CNA că Antena3 pregăteşte, vineri, "o întâlnire cu telespectatorii"

Mircea Badea, realizatorul emisiunii "În gura presei" de la Antena 3, le-a spus membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) că Antena 3 pregăteşte "o întâlnire cu telespectatorii", vineri, în Bucureşti

Mircea Badea le-a spus membrilor CNA că Antena3 pregăteşte, vineri, "o întâlnire cu telespectatorii" (Imagine: David Nika/ Mediafax Foto)

Sorin Alexandrescu, chief executive officer (CEO) al Antena Group, Mihai Gâdea, directorul general al Antena 3, Mircea Badea şi Adrian Ursu, realizatori la această televiziune, au participat, la şedinţa de joi, a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Aceştia au discutat cu membrii CNA în contextul în care, potrivit unei notificări de luni a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cele cinci televiziuni ale trustului Intact - Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia TV şi Zu TV -, vor rămâne, vineri, fără sediile lor.

În timpul discuţiilor, Mircea Badea i-a sfătuit pe membrii CNA ca, vineri, să nu îşi parcheze maşinile în zona sediului Consiliului (Piaţa Constituţiei, n.r.), deoarece Antena 3 se va întâlni cu telespectatorii săi.

"Mâine avem o întâlnire cu telespectatorii, nu un protest", a spus Mircea Badea. Faptul că nu este vorba despre un protest a fost subliniat şi de Mihai Gâdea.

Totodată, reprezentanţii trustului Intact au cerut, joi, ajutorul membrilor CNA, în contextul în care cele cinci televiziuni ale grupului de media ar urma să îşi piardă, vineri, sediile, în urma notificării ANAF.

Aceştia au sugerat CNA să solicite de la ANAF "clarificarea procedurilor" care le periclitează în prezent situaţia licenţelor pe care emit cele cinci televiziuni.

"Dacă există mecanisme legale, CNA este singura instituţie din România care poate declanşa mecanisme de protecţie pentru jurnalişti", a spus Mihai Gâdea.

Totodată, Mircea Badea a spus că, în ciuda afirmaţiilor făcute de mai multe televiziuni şi site-uri din afara grupului Intact, "nu există nicio sentinţă, nicio hotărâre judecătorească despre evacuare". "Această afirmaţie a fost perpetuată cu rea-intenţie", a mai spus Badea.

Pe de altă parte, potrivit legislaţiei audiovizualului, pentru ca Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia TV şi Zu TV să poată emite din alte studiouri decât cele din prezent, acestea trebuie să fie autorizate de către Consiliu.

Însă reprezentanţii grupului Intact le-au spus membrilor CNA că vor să poată pune în aplicare dreptul de preemţiune şi să poată să închireze actualele spaţii în care îşi desfăşoară activitatea cele cinci televiziuni. În acest sens, reprezentanţii trustului Intact ar fi transmis mai multe adrese la ANAF, la care însă nu li s-ar fi răspuns, după cum au spus reprezentanţii Intact.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

3 Lui Băsescu i-a fost tăiat microfonul în Parlamentul European după ce a început să enumere premieri din UE care s-au pus în slujba lui Putin

4 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

5 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei