Mircea Cărtărescu lansează romanul „Theodoros“. De când este disponibil și când va avea loc seara de lectură publică

Mircea Cărtărescu lansează romanul „Theodoros“. De când este disponibil și când va avea loc seara de lectură publică

Mult așteptatul roman „Theodoros“ de Mircea Cărtărescu, cartea lunii noiembrie la Humanitas, este disponibil pentru precomenzi cu autograful autorului pe site-urile Libhumanitas , Diverta, Libris, Cărturești. Livrarea va începe pe data de 18 noiembrie.

Marți, 8 noiembrie, de la ora 19.30, Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38) va fi gazda unei noi seri de lectură publică: Mircea Cărtărescu va citi în avanpremieră din cel mai recent roman al său.

N-am scris niciodată literatură ca să public cărți, ci ca să trăiesc în ele. Fiecare carte a fost pentru mine o lume nouă și specială, o experiență nouă ca o nouă îndrăgostire sau ca o nouă călătorie (da, uneori și ca o nouă boală). Am trăit, scriind Theodoros, povești de dragoste, povești eroice, povești atroce, povești reale și fantastice, voluptuoase și crude, petrecute în spații geografice și epoci istorice diferite, pe care m-am amuzat să le reconstitui cu acribie, dar și cu un zâmbet ironic. M-am afundat pe cărările ce se bifurcă ale Bibliei, ale cărții sfinte etiopiene Kebra Nagast și ale Alixăndriei noastre, găsind în toate o expresivitate uimitoare și fără sfârșit. În mijlocul pandemiei, al războaielor, al depresiilor și decepțiilor zilei de azi, am avut nevoie să trăiesc o vreme în tăcerea de capelă zugrăvită cu sineală și chinovar a unei lumi care se-ntoarce mereu, ca floarea-soarelui, către singurul lucru pe care-l prețuiesc cu adevărat, frumusețea“, spune Mircea Cărtărescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului în paturi separate în cuplu

2 Un text care dă de gândit al lui Andrei Caramitru...

3 De citit...

4 Foarte interesante amănunte...

5 România, patria jecmănitorilor! / Pentru a scăpa și mai mulți, Curtea Supremă insistă și stabilește din nou că deciziile CCR privind prescripția se apli…