Mircea Dumitru, „CĂLĂUL” lui Ponta, la Educație!

Mircea Dumitru, „CĂLĂUL” lui Ponta, la Educație!

Premierul Dacian Ciolos a anuntat marti ca il va propune pe Mircea Dumitru, actualul rector al universitatii Bucuresti si membru in comisia care analizeaza plagiatele, pentru postul de ministru al Educatiei, dupa demisia lui Adrian Curaj. Mircea Dumitru (55 de ani) este rector al Universitatii din Bucuresti din decembrie 2011, aflandu-se la al doilea mandat. Sub conducerea lui, Universitatea din Bucuresti a contrazis Ministerul Educatiei si a constatat cel mai rasunator plagiat din istoria Romaniei: cel al premierului atunci in functie Victor Ponta.

Mircea Dumitru a fost numit in luna iunie in Consiliul General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), for abilitat prin ordonanta promovata in martie de Guvernul Ciolos sa se pronunta pe sesizarile de plagiat.

Este membru corespondent al Academiei Romane si profesor la Departamentul de Filosofie Teoretica al Facultatii de Filosofie din cadrul Universitatii din Bucuresti. A fost decan al Facultatii de Filosofie intre 2000-2008 si prorector al Universitatii din Bucuresti in perioada 2008-2011.

Specialist in logica filosofica, filosofia limbajului, metafizica modalitatilor, epistemologie, filosofia mintii si a constiintei, Mircea Dumitru a obtinut titlul de doctor in filosofie la Universitatea Tulane din New Orleans in mai 1998, iar doua luni mai tarziu a finalizat un al doilea doctorat, la Universitatea din Bucuresti, se arata in comunicat. A fost profesor invitat la Universitatea "Jean Moulin" Lyon 3, New York University, Universitatea din Helsinki, City University of New York.

A primit premiul "Mircea Florian" al Academiei Romane (2001) si Ordinul Bernardo O'Higgins, in grad de Mare Ofiter, conferit de Presedintele Republicii Chile (2005). In septembrie 2011, Mircea Dumitru a fost ales presedinte al Societatii Europene de Filosofie Analitica (ESAP), iar din 2014 este membru corespondent al Academiei Romane.

Este autor, co-autor sau editor al mai multor volume de studii: On Modal Incompleteness (1998), Modalitate si incompletitudine. Logica modala ca logica de ordin superior (2001), Explorari logico-filosofice (2004), Cuvinte, teorii si lucruri. Quine in perspectiva (2009). Mircea Dumitru este editor al volumului Metaphysics, Meaning, and Modality. Themes from Kit Fine, in curs de aparitie la Oxford University Press. Impreuna cu Mircea Flonta, a tradus doua dintre operele lui L. Wittgenstein, Tractatus Logico-Philosophicus si Cercetari filozofice.

In 1985 a absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie a Universitatii din Bucuresti.

Din 2004 este profesor universitar la Facultatea de Filosofie, Departamentul de Filosofie Teoretica si Logica a Universitatii din Bucuresti. In 1993-1994 a fost Fulbright Junior Scholar la Tulane University, dupa care a fost Teaching Assistant la Department of Philosophy a aceleiasi universitati.

Descarca de aici CV-ul lui Mircea Dumitru

Sub conducerea lui Mircea Dumitru, Universitatea din Bucuresti a contrazis Ministerul Educatiei si a constatat cel mai rasunator plagiat din istoria Romaniei: cel al premierului atunci in functie Victor Ponta.

Mircea Dumitru a fost cel care a cerut public ca legislatia de verificare a plagiatelor sa fie modificata, astfel incat suspiciunile de plagiat sa fie analizate de comisiile de etica ale universitatilor in cadrul carora ei si-au sustinut lucrarile respective. Tot rectorul Universitatii din Bucuresti a cerut eliminarea regulilor care stipuleaza ca detinutii care fac lucrari stiintifice primesc reducere de pedeapsa. 



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”