Mircea Lucescu, spectator de lux la un meci pentru Euro 2024: Tehnicianul român va fi, diseară, în tribune

Mircea Lucescu, spectator de lux la un meci pentru Euro 2024: Tehnicianul român va fi, diseară, în tribune

Mircea Lucescu a declarat pentru ziarul Tuttosport că va susţine din tribune Ucraina la meciul cu Italia, programat luni (astăzi) în oraşul german Leverkusen, în ultima etapă a fazei grupelor în preliminariile Euro 2024 la fotbal, relatează site-ul TuttoMercatoWeb.

Mircea Lucescu

Tehnicianul în vârstă de 78 de ani, care s-a despărţit recent de Dinamo Kiev şi cu un trecut în ambele ţări, se va afla în tribunele de la Leverkusen cu un bilet ce i-a fost oferit de echipa Ucrainei.

Întrebat cu cine va ţine la partida de luni, Lucescu a răspuns: "Nu este o chestiune de susţinere, ci de cifre: naţionala este formată din jucători pe care i-am pregătit, luându-i sub egida mea când erau încă foarte tineri, între Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev, dacă aţi şti câţi am format... M-au invitat pentru acest moment pe care toată naţiunea îl aşteaptă cu mare nerăbdare şi emoţie, un meci care ar putea deveni istoric. Este clar că războiul în desfăşurare face meciul şi mai epic. Pe teren jucătorii vor aduce suferinţa şi mândria întregii ţări şi pentru asta vor dori să obţină calificarea."

Întrebat dacă el crede că selecţionerul Ucrainei, Serghei Rebrov, îi va folosi din primul minut pe Mihailo Mudrik, Ghiorghi Sudakov, Roman Iaremciuk şi Artem Dovbik, în condiţiile în care Ucraina are la dispoziţie doar varianta victoriei pentru a încheia grupa pe locul 2, Lucescu a spus: "Mi se par puţin cam mulţi. Nu mi se pare posibil ca Iaremciuk şi Dovbik să facă pereche în atac, cel puţin nu din start. În schimb, faţă de meciul din Italia nu cred că va începe cu Mudrik pe bancă, acesta are prea multă calitate pentru a renunţa la el".

Lucescu a vorbit şi despre selecţionerul Italiei, Luciano Spalletti. "Luciano e un antrenor experimentat, cu o idee tactică foarte clară. De obicei nu joacă la egal, dar nu se ştie niciodată, acesta e un meci care intră în istorie", a spus Lucescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mai prost ca Dăncilă! Ciolacu, singurul premier al României pe care nu-l va primi nimeni de la vârful SUA! O fi luat și „gaura neagră” cu el?

2 VIDEO Fata asta are o mare problemă cu dezbrăcatul, e obsedată să fie cât mai goală...

3 VIDEO „Iubito, trezește-te, românii defilează cu HIMARS în fața ambasadei Rusiei”

4 „Am făcut-o intenționat ... Nu am crezut că ar fi bine pentru copii”, a spus miliardarul care a trăit 70 de ani în aceeași casă

5 Generalul Mujenko, fost șef al Armatei Ucrainei, interviu care dă de gândit la BBC