MISA: Mandatul emis de Finlanda pentru Bivolaru, nou abuz flagrant; avea dreptul să părăsească țara

MISA: Mandatul emis de Finlanda pentru Bivolaru, nou abuz flagrant; avea dreptul să părăsească țara

Mandatul de arestare preventivă emis de Finlanda pentru liderul MISA Gregorian Bivolaru reprezintă un "nou abuz" din partea autorităților, care îi încalcă dreptul acestuia la un proces echitabil, susține într-un comunicat Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut, adăugând că liderul MISA avea dreptul să părăsească țara fără vreo restricție.

"La numai șapte zile după ce a fost eliberat din închisoare, iată că Gregorian Bivolaru se confruntă cu noi abuzuri ce sunt flagrante. În urma aplicării unor strategii de rezervă ale României, care a pregătit din timp terenul pentru o eventuală eliberare a sa din închisoare, iată că statul finlandez intră prompt în jocul persecuțiilor acestuia și îi încalcă dreptul la un proces echitabil, prin noua vânătoare pe care a declanșat-o la doar o săptămână de la eliberarea sa din penitenciar", se arată în comunicatul MISA transmis, duminică, AGERPRES.

MISA mai susține că mandatul de arestare preventivă a fost emis într-un mod "ciudat", fără ca lui Gregorian Bivolaru să i se prezinte în prealabil acuzațiile care i se aduc și fără să fi fost citat.

În plus, reprezentanții MISA spun că, din câte se știe, Bivolaru nu a fost niciodată în Finlanda, iar întreaga cronologie a acțiunilor ce au fost întreprinse împotriva lui demonstrează că de fapt se urmărește rearestarea și menținerea sa în închisoare ''cu orice preț''.

"În virtutea drepturilor sale firești ce au fost obținute cu ocazia eliberării condiționate, Gregorian Bivolaru avea dreptul să părăsească țara fără nicio restricție, în cazul în care ar fi decis aceasta. Prin urmare, în niciun caz nu se poate afirma că a fugit din țară, așa cum se afirmă într-un mod răutăcios, tendențios și incorect în unele știri ce urmăresc deja să-l incrimineze pe nedrept (la ordinele secrete ce sunt date din culise de cei care vor să lanseze o altă psihoză plină de ură anti-Bivolaru)", se mai arată în comunicat.

Totodată, MISA susține că, potrivit informațiilor legale pe care le-au pus la dispoziție avocații lui Gregorian Bivolaru, în realitate în mandatul de arestare preventivă emis de autoritățile finlandeze nu este vorba despre nicio persoană minoră, așa cum s-a afirmat "în mod mincinos în multe articole ce vizează un senzațional răutăcios".

Fondatorul MISA Gregorian Bivolaru a fost dat în urmărire de autoritățile finlandeze prin EUROPOL pentru infracțiunea de trafic de ființe umane.

Bivolaru este căutat pentru infracțiuni de trafic de ființe umane în Finlanda și Franța în anul 2006, pentru abuz sexual în Franța în 2011, trafic de persoane în Finlanda și Franța între 2006-2010, abuz sexual în Franța între 2007-2010, trafic de persoane în Finlanda și Franța 2006-2011, trafic de persoane Finlanda și Franța în 2008-2010, abuz sexual în Franța 2010, trafic de persoane Finlanda și Franța în 2008-2013 și abuz sexual în Franța în 2010, potrivit site-ului EUROPOL.

Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost eliberat, în data de 13 septembrie 2017, din Penitenciarul Bistrița, alături de alți deținuți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...