Mişa: Ordonanţa privind transferul contribuţiilor îşi urmează cursul; discutăm prorogarea termenului referitor la contul unic

Mişa: Ordonanţa privind transferul contribuţiilor îşi urmează cursul; discutăm prorogarea termenului referitor la contul unic

Guvernul discută joi prorogarea până la jumătatea anului 2018 a termenului de intrare în vigoare a normei privind efectuarea plăţii obligaţiilor fiscale administrate de organul fiscal central într-un singur cont unic, iar Ordonanţa 79 referitoare la implementarea măsurilor fiscal-bugetare şi legate de transferul contribuţiilor îşi urmează cursul, a declarat ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa.

"Din informaţiile apărute în media se discută faptul că s-ar proroga termenul de intrare în vigoare a Ordonanţei 79 care implementează măsurile fiscal-bugetare şi cele legate de transferul contribuţiilor. Bineînţeles că este o ştire falsă. Nu este adevărat. Nu este în discuţie aşa ceva. Ordonanţa îşi urmează cursul în continuare, prorogarea termenului de care vom discuta astăzi în şedinţa de Guvern este legată de implementarea contului unic şi acest cont unic şi implementarea acestui cont unic va fi prorogată până la jumătatea anului 2018, deci este cu totul alt subiect şi cu totul altă temă", a spus Mişa, în debutul şedinţei de Guvern.

Anterior, surse guvernamentale au precizat pentru AGERPRES că Guvernul discută în şedinţă o ordonanţă de urgenţă care va prelungi cu şase luni termenul de intrare în vigoare a normei privind efectuarea plăţii obligaţiilor fiscale administrate de organul fiscal central într-un singur cont unic, adică de la 1 ianuarie 2018 la 1 iulie 2018.

 AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria