Mișcarea civică "Inițiativa România" îi cere premierului stabilirea cât mai rapidă a datei alegerilor parlamentare

Mișcarea civică "Inițiativa România" îi cere premierului stabilirea cât mai rapidă a datei alegerilor parlamentare

Mișcarea civică "Inițiativa România" îi solicită premierului Dacian Cioloș stabilirea "cât mai rapidă", printr-o hotărâre de guvern, a datei alegerilor parlamentare precum și a unui calendar de organizare a alegerilor.

Într-o scrisoare deschisă transmisă duminică AGERPRES, Inițiativa România îi mai cere șefului Executivului să demareze "imediat consultări cu partidele parlamentare, pentru prelungirea termenului de înscriere în Registrul electoral a cetățenilor români din diaspora și pentru eliminarea legăturii dintre anunțarea datei alegerilor și a termenului limită de înscriere în Registrul electoral".

Totodată, organizația solicită alocarea unui buget și desfășurarea unei campanii susținute de informare a cetățenilor români care doresc să voteze prin corespondență pentru ca aceștia să facă în timp util demersurile de înscriere în Registrul electoral.

"Inițiativa România va continua să urmărească corectitudinea procesului de strângere a semnăturilor pe listele de susținători și, dacă va fi cazul, va apela din nou, așa cum a făcut-o înainte de alegerile locale, la sesizarea organelor de urmărire penală pentru posibila falsificare a semnăturilor. Partidele parlamentare au și opțiunea de a schimba legea în vederea scăderii pragului minim de semnături pentru a nu mai ajunge în situația de a le falsifica pentru a putea participa la alegeri. Și, în mod cert, partidele au obligația de a nu mai încălca dreptul constituțional de vot al românilor din diaspora, așa cum s-a întâmplat în 2014", se arată în scrisoare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?