Mischie (HORA): Cred că e o chestiune de zile până la redeschiderea restaurantelor

Mischie (HORA): Cred că e o chestiune de zile până la redeschiderea restaurantelor

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, a apreciat joi că este doar o chestiune de zile până când şeful Guvernului va permite redeschiderea restaurantelor.

Preşedintele HORA a subliniat, după reuniunea desfăşurată joi între conducerea Guvernului şi reprezentanţii industriei hoteliere, că şeful Executivului nu le-a transmis o dată certă privind redeschiderea restaurantelor.

"În urma solicitărilor HORA şi a celorlalte asociaţii din industrie, Guvernul României a organizat astăzi o întâlnire în care s-a decis constituirea unei comisii alcătuite din reprezentanţi de la Ministerul Economiei, în speţă domnul Răzvan Pîrjol (coordonatorul Direcţiei Turism din Ministerul Economiei, n.r.), de la Ministerul Sănătăţii şi de la ANSVSA, împreună cu reprezentanţi ai patronatului din industrie, urmând ca în zilele următoare, vineri-sâmbătă, să alcătuim un set de reguli care trebuie respectate de jucătorii din industrie, iar în perioada imediat următoare premierul să implementeze aceste reguli - vorbim în speţă despre redeschiderea restaurantelor. Este un apel al premierului la responsabilitate şi împreună cu industria se doreşte alcătuirea acestui set de reguli. Noi avem deja un set de reguli pe care împreună cu cei trei reprezentanţi ai Guvernului îl vom mai analiza încă o dată şi sperăm ca în perioada imediat următoare - cred că e o chestiune de zile - premierul să permită redeschiderea restaurantelor. Nu s-a pronunţat un orizont de timp", a afirmat Daniel Mischie, la Digi 24.

Preşedintele HORA a explicat că noua comisie va discuta propuneri specifice privind redeschiderea restaurantelor.

"În principal, setul de reguli va conţine două paliere: în primul rând, relaxarea măsurilor aferente teraselor şi organizării evenimentelor, şi aici vorbim de faptul că poate se pune în discuţie eliminarea mănuşilor la terase, creşterea numărului de participanţi la evenimentele de pe terase de la 50 la 100 şi anumite măsuri pentru interiorul restaurantelor, mergând chiar până la creşterea numărului de participanţi de la 20 la 50, respectiv de la 50 la 100 pe terasă. Acestea sunt doar propuneri şi vor fi discutate în cadrul acestei comisii", a adăugat Daniel Mischie.AGERPRES


populare
astăzi

1 „Instituțiile statului au reacționat cu întârziere la conduita infracțională a acestui inculpat”

2 De citit... / De unde rezultă ce porcării se fac pe banii noștri...

3 Premieră în emisiunea lui Soloviov, propagandistul Kremlinului: S-a recunoscut dezastrul din economia Rusiei și șomajul în creștere

4 Femeia care a atacat-o cu ranga pe senatoarea POT Valentina Aldea: „Este amanta soțului meu. E o luptă continuă între mine și ea”

5 O senatoare POT a fost atacată cu ranga de soția unui bărbat cu care ar avea o relație: „Nu este subiect de bășcălie”