Misiunea de patrulare comună a navelor de război ruseşti şi chineze în Pacific

Misiunea de patrulare comună a navelor de război ruseşti şi chineze în Pacific

Nave de război ruseşti şi chineze au efectuat prima lor misiune de patrulare comună în partea de vest a Oceanului Pacific în perioada 17-23 octombrie, a anunţat Ministerul Apărării rus sâmbătă într-un comunicat, citat de Reuters.

Moscova şi Beijingul, care au organizat exerciţii de cooperare navală în Marea Japoniei la începutul lunii octombrie, au cultivat legături militare şi diplomatice apropiate în ultimii ani într-un moment în care relaţiile lor cu Occidentul s-au deteriorat.

Manevrele navale au fost urmărite atent de Japonia care a declarat la începutul acestei săptămâni că un grup de 10 nave din China şi Rusia au navigat prin Strâmtoarea Tsugaru ce separă principala insulă a Japoniei şi insula sa nordică Hokkaido.

"Grupul de nave a trecut prin Strâmtoarea Tsugaru pentru prima dată ca parte a patrulei", a declarat Ministerul Apărării rus în comunicat. Strâmtoarea este considerată parte din apele internaţionale.

Potrivit ministerului, printre "sarcinile patrulelor" a fost "menţinerea păcii şi stabilităţii în regiunea Asia-Pacific".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Cineva și-a uitat chiloții”

4 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

5 „Am închis conturile la BCR. Nu mai colaborez cu firme austriece. Am anulat vacanța de schi în Austria cu angajații. La revedere Austria pe o perioadă…