Misiunile diplomatice franceze din Turcia, închise din motive de securitate până la 'noi ordine' (ambasadă)

Misiunile diplomatice franceze din Turcia, închise din motive de securitate până la 'noi ordine' (ambasadă)

Misiunile diplomatice franceze din Turcia au fost închise miercuri din motive de securitate și au anulat festivitățile prevăzute pe 14 iulie cu ocazia Zilei Naționale a Franței, a anunțat ambasada Franței la Ankara, într-un comunicat, relatează Reuters și AFP.

'Ambasada Franței de la Ankara și Consulatul general de la Istanbul vor fi închise începând de miercuri 13 iulie, de la ora 13:00 (10:00 GMT), până la noi ordine', se precizează în comunicat.

Consulatul general al Franței de la Istanbul urma să organizeze o recepție miercuri seara pentru a marca Ziua Națională, în timp ce misiunile diplomatice franceze de la Ankara și din orașul de coastă Izmir planificaseră organizarea unor festivități pentru joi.

'Din motive de securitate, recepțiile planificate pentru 14 iulie la Ankara, Istanbul și Izmir sunt anulate', a precizat ambasada, adăugând că a informat autoritățile turce în legătură cu această decizie.

Consulatul general de la Istanbul a făcut cunoscut mai devreme că deține informații care sugerează o 'amenințare serioasă împotriva planurilor privind sărbătorirea Zilei Naționale a Franței în Turcia'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...