Mișmaș ORDINAR! Margareta și Duda, amicii lui Dragnea și Tăriceanu, rămân pe BLAT în Palatul Elisabeta!

Mișmaș ordinar! După căderea Guvernului Tudose, ostil Casei Regale, Principesa Margareta negociază cu RAAPPS prelungirea termenului până la care poate rămâne la Palatul Elisabeta. Termenul legal expiră în data de 5 februarie. Între timp, Parlamentul va adopta legea iniţiată de PSD-ALDE privind statutul Casei Regale, care i-ar oferi Principesei Margareta dreptul legal de a rămâne în continuare în reşedinţa oficială din centrul Capitalei, dezvăluie Adevărul.

În urmă cu 10 zile, Principesa Margareta anunţa că va părăsi Palatul Elisabeta, în condiţiile în care Guvernul condus de Mihai Tudose, prin RAAPPS, nu i-a făcut nicio ofertă de chirie pentru a rămână în continuare în reşedinţa din centrul Capitalei.

Chiar dacă a fost confiscat de comunişti, din punct de vedere juridic, Palatul Elisabeta aparţine statului, iar fostul premier Mihai Tudose a criticat dur Casa Regală pentru că a cerut să locuiască în clădire şi după moartea Regelui Mihai. Familia Regală era prinsă şi în conflictul dintre Mihai Tudose şi Liviu Dragnea, în condiţiile în care liderul PSD i-a promis Principesei Margareta că va da o lege privind statutul Casei Regale, iar premierul a refuzat categoric orice discuţie.

Căderea Guvernului Tudose a schimbat radical datele problemei. Avocatul Casei Regale, Andrew Popper, spune că familia regală nu va părăsi Palatul Elisabeta până când legea promisă de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu va intra în vigoare. „Având în vedere aspectele procedurale din Senat şi din Cameră, legea nu va fi aprobată până pe 5 februarie. Putem să spunem că, în ultimele zile, am găsit foarte multă bunăvoinţă din partea Guvernului de a găsi o soluţie intermediară în care familia regală va putea rămâne aici după această dată, în aşteptarea aprobării acestei legi“, a declarat Andrew Popper, avocatul Casei Regale, pentru Digi 24. Data de 5 februarie marchează două luni de la moartea Regelui Mihai, termenul legal în care familia regală mai poate locui în Palatul Elisabeta.

Potrivit unor surse politice, majoritatea PSD-ALDE va adopta legea privind statutul Casei Regale la începutul lunii februarie, imediat după începerea sesiunii parlamentare. Familia regală va plăti chirie până la adoptarea legii? „Este posibil. Dar nu pot să vă spun concret despre ce e vorba pentru că discuţiile sunt încă în curs“,a răspuns Andrew Popper. Proiectul legislativ depus de Dragnea şi Tăriceanu propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României pentru Principesa Margareta, asimilată protocolar cu rangul unui fost şef de stat. Legea i-ar oferi Principesei Margareta temeiul legal să locuiască în continuare în Palatul Elisabeta.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

3 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

4 Minciunile Chinei ies la iveală! Priviți, doar la Wuhan numărul urnelor funerare este cel puțin dublu față de …

5 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet