Misterioasa autoare italiană Elena Ferrante va publica un nou roman

Misterioasa autoare italiană Elena Ferrante va publica un nou roman

Elena Ferrante, o faimoasă autoare italiană care-şi ascunde identitatea în spatele unui pseudonim, va publica pe 7 noiembrie un nou roman în Italia, a anunţat luni editura edizioni e/o, relatează dpa.

Pentru moment, nu au fost oferite detalii despre titlul noului roman, însă edizioni e/o a publicat un scurt extras care indică faptul că acţiunea cărţii se desfăşoară la Napoli, la fel ca romanele anterioare scrise de Ferrante.

Cea mai cunoscută lucrare a autoarei italiene o reprezintă "Romanele Napoletane", o serie din patru volume, care a devenit un bestseller internaţional şi a fost adaptată într-un serial TV.

Autoarea a publicat prima sa carte, "Troubling Love", în 1992, însă succesul la nivel mondial l-a obţinut cu "Romanele napoletane", primul volum apărând în 2012.

La sfârşitul anului 2016, jurnalistul italian Claudio Gatti a afimat că a reuşit să o demaşte pe Ferrante şi a afirmat că numele real al autoarei este Anita Raja, o traducătoare italiană de literatura germană, însă acest lucru nu a fost niciodată confirmat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?