Misteriosul zbor al unui avion Il-96 de la Moscova la Washington/A dispărut de două ori de pe radar

Misteriosul zbor al unui avion Il-96 de la Moscova la Washington/A dispărut de două ori de pe radar

O aeronavă Ilyushin Il-96 aparținând ''Escadrilei Special de Aviație'' a Federației Ruse a zburat marți dimineață spre Washington. Aeronava de stat Il-96-300 a dispărut de două ori de pe radar deasupra Mării Norvegiei, pentru a reapare câteva momente mai târziu. Este cel mai popular zbor în rândul utilizatorilor aplicaţiei Flightradard24.com. Până marți la prânz, zborul aeronavei era urmărit de peste 3.000 de utilizatori.

Mai mulţi analişti OSINT au publicat imagini de pe Flightradard24.com, precizând că o aeronavă Il-96-300 (RSD898) din cadrul ''Escadrilei Special de Aviație'', operată de compania rusă de stat Rossiya Airline, care este folosită de oficiali guvernamentali ruși, se află în prezent în drum spre Washington D.C. după ce a decolat de un aeroport din Moscova.

Avionul guvernamental a decolat la ora 08:27 de pe aeroportul Vnukovo din apropierea Moscovei, potrivit Flightradar24.com. Acesta s-a îndreptat apoi spre nord și, evitând spațiul aerian al țărilor UE, a zburat spre Marea Barents. Când s-a aflat deasupra Mării Norvegiei, a dispărut de două ori de pe radar.


Zborul, denumit RSD898, a fost observat de peste 3.000 de utilizatori marți la prânz. Informațiile publicate pe Flightradar24.com arată că aeronava guvernamentală Il-96, aparținând ''Escadrilei Special de Aviație'' a Federației Ruse, se îndreaptă către Washington DC. Nu se știe cine se afla la bordul aeronavei Ilyushin Il-96 și nici în ce scop.

Aceasta nu este prima misiune transatlantică de acest fel a aeronavelor deținute de Rusia, efectuate după 24 februarie 2022. Un avion Il-96 a zburat, de asemenea, de la Moscova catre Aeroportul Dulles de lângă Washington DC pe 5 martie 2022 pentru a prelua 13 diplomați ruși expulzați din SUA.

SURSA: defenseromania.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?