Misterul avionului-fantomă care s-a prăbușit în Marea Baltică. Piloții NATO spun că nu era nimeni la manșă

Misterul avionului-fantomă care s-a prăbușit în Marea Baltică. Piloții NATO spun că nu era nimeni la manșă

Un avion privat s-a prăbușit în Marea Baltică în circumstanțe misterioase, după un zbor care a determinat NATO să ridice avioane de vânătoare de la sol. Nu se știe nimic despre oamenii care se aflau la bord și nici de ce aparatul nu a oprit la destinație, relatează BBC , potrivit Digi24 .

Avionul privat s-a prăbușit în Marea Baltică FOTO Arhivă

Aeronava de mici dimensiuni decolase din sudul Spaniei și transporta patru persoane spre Köln, Germania. Aparatul nu a aterizat la destinație, ci a continuat să zboare spre nordul Europei. Controlorii de trafic aerian nu au reușit să stabilească contactul cu echipajul.

Piloții NATO care au urmărit avionul spun că nu au văzut pe nimeni în cabina de pilotaj.

Aeronava zbura din Spania către Köln, dar în timpul zborului aeronava și-a schimbat ruta”, a precizat Autoritatea Aviației Civile din Letonia, într-un comunicat.

„Controlorii de trafic aerian nu au reușit să comunice cu echipajul avionului, se mai arată în comunicat.

Aparatul decolase din orașul spaniol Jerez la Frontera

Oficialii letoni au anunțat că avionul Cessna 551 era înregistrat în Austria, dar proprietarul se afla în Spania. Potrivit FlightRadar24, aeronava a decolat din orașul spaniol Jerez de la Frontera la ora 12:56 GMT.

După câteva ore, la 17:37, a început să piardă viteză și altitudine. Conform ziarului german Bild, aparatul de zbor raportase probleme de presurizare după decolare. Echipe de salvare din Letonia, Suedia și Lituania au ajuns în zonă la scurt timp după anunțul că avionul s-ar fi prăbușit în mare, aproape de orașul leton Ventspils.

Șeful operațiunii de căutare și salvare din Suedia, Lars Antonsson, a declarat că avionul s-a prăbușit „când a rămas fără combustibil”. Acesta a precizat că „nu au fost găsite rămășițe umane” la locul prăbușirii.

Nu avem absolut nicio explicație, putem doar să speculăm despre ceea ce s-a întâmplat”, a spus Antonsson. El a adăugat că oamenii aflați la bordul avionului au avut „în mod clar” probleme.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...