Misterul de pe submarinul danez: Corpul decapitat și fără membre, găsit în apă, aparține unei jurnaliste suedeze

Corpul decapitat și fără membre, descoperit luni în largul coastelor daneze, aparține unei jurnaliste suedeze care a dispărut pe 10 august la scurt timp după ce a ajuns la bordul unui submarin artizanal pentru a realiza un reportaj despre proprietarul acestuia, un cunoscut inventator danez, a anunțat miercuri poliția locală, citată de AFP.

"ADN-ul trupului uman corespunde cu cel al lui Kim Wall", a anunțat Poliția daneză, precizând că alte informații vor fi comunicate în cadrul unei conferințe de presă ce va avea loc în cursul dimineții de miercuri.

Acel trup de femeie, ale cărei brațe, picioare și cap au fost "secționate deliberat", potrivit medicilor legiști care au realizat autopsia, a fost descoperit luni de un turist în golful Koge, la o distanță de 50 de kilometri față de Copenhaga.
Kim Wall, o experimentată jurnalistă suedeză, în vârstă de 30 de ani, a ajuns în seara zilei de 10 august la bordul submarinului Nautilus al lui Peter Madsen, creatorul și proprietarul acelui submersibil, pentru a realiza un reportaj.

Dispariția ei a fost raportată de partenerul de viață al jurnalistei, care, îngrijorat de lipsa iubitei sale, a anunțat Poliția pe 11 august. În aceeași zi, Peter Madsen a fost salvat de autoritățile daneze din apele strâmtorii Oresund ce desparte Danemarca de Suedia, la scurt timp după naufragiul submarinului său, despre care anchetatorii cred că a fost scufundat în mod intenționat. Submarinul a fost adus la suprafață și percheziționat cu mare atenție de experții din Poliția daneză.

Peter Madsen a declarat inițial că femeia a coborât pe insula Refshaleoen din apropiere de Copenhaga, în seara zilei de 10 august. Apoi, după ce a fost plasat în arest preventiv, inventatorul și-a modificat declarația și a spus că jurnalista Kim Wall și-a pierdut cunoștința în urma unui "accident" și că el i-a aruncat trupul în mare, în golful Koge.

Noua versiune a declarației sale nu i-a convins însă pe anchetatori, care îl bănuiesc pe inventator de "omucidere involuntară din neglijență".

Kim Wall, jurnalistă independentă, a colaborat cu The Guardian și The New York Times. Absolventă a Școlii de Jurnalism din cadrul Universității Columbia din New York, ea a locuit în ultimii ani în Statele Unite și China.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj