Misterul flotei care s-a scufundat într-un lac din SUA acum 100 de ani. Au fost găsite două dintre epave

Misterul flotei care s-a scufundat într-un lac din SUA acum 100 de ani. Au fost găsite două dintre epave

O flotă de nave care transportau o cantitate uriașă de cherestea a părăsit docurile din Baraga, Michigan, în 1914 și nu a mai fost văzută niciodată. O echipă de vânători de epave a găsit două dintre nave, după aproape 100 de ani, relatează New York Times.

De mai bine de 30 de ani, cercetătorii au cercetat adâncurile Lacului Superior pentru a găsi nave naufragiate. Fiecare are o poveste dramatică despre vieți în pericol și, de multe ori, vieți pierdute. O porțiune de lac din Michigan, unde se află cel puțin 200 de epave cunoscute, este numită „Cimitirul Marilor Lacuri”.

Unul dintre cele mai mari dintre aceste mistere a fost dispariția unei flote aparținând companiei Edward Hines Lumber. La 18 noiembrie 1914, vaporul cu aburi C.F. Curtis remorca două șlepuri care transportau cherestea când o furtună a scufundat toate cele 3 ambarcațiuni pe fundul Lacului Superior. 28 de marinari au murit.

Acum, după 100 de ani, cercetătorii de la Great Lakes Shipwreck Historical Society spun că o parte din mister a fost elucidat.

Shipwreck Historical Society a anunțat că a găsit două dintre cele trei bărci ale flotei în timpul misiunilor de explorare cu nava sa de cercetare. Curtis a fost găsit în vara anului 2021, la aproximativ 150 de metri adâncime, împreună cu alte opt epave, iar șlepul Selden E. Marvin a fost găsit în vara următoare, la aproximativ 180 de metri sub suprafața apei.

„Când robotul a fost scufundat, am văzut coșul de fum al epavei și am știut că este flota Hines”, a spus Ric Mixter, istoric maritim și membru al consiliului de administrație al muzeului societății istorice.

„Am văzut logo-ul companiei Edward Hines Lumber de pe nava Curtis,” a spus el.

Cele două nave au fost descoperite la aproximativ 25 de mile marine de malul Grand Marais, Michigan, la aproximativ patru până la cinci mile una de cealaltă. Muzeul speră că a treia barcă, Annie M. Peterson, va fi găsită în curând.

„Este incitant să găsești ceva care schimbă puțin istoria, dar este și trist, pentru că acela este mormântul a 28 de oameni”, a spus Mixer.

Curtis, Marvin și Peterson sunt doar trei din aproximativ 6.000 de nave despre care se crede că au naufragiat în Marile Lacuri. În fiecare vară, barca de cercetare a societății istorice explorează apele de pe coasta Whitefish Point pentru a căuta nave scufundate.

Curtis și Marvin au fost găsite în apropierea zonei cunoscute sub numele de „Cimitirul Marilor Lacuri”, unde multe nave s-au scufundat în mare parte din cauza unei combinații de factori care includ congestionarea transporturilor și vremea rea. Descoperirea este considerată a fi printre cele mai mari ale grupului.

Deoarece nu au existat supraviețuitori pe cele trei nave și relatările despre naufragiu din presa vremii nu erau la fel, cercetătorii au fost nevoiți să întocmească o documentare a ceea ce s-a întâmplat exact în acea zi de noiembrie. Istoricii știu că bărcile făceau parte din flota Hines - cea mai mare flotă de cherestea de pe Marile Lacuri la acea vreme, cu opt nave cu aburi și 11 șlepuri - și că cele trei bărci erau în drum spre Tonawanda, N.Y., cu suficientă cherestea pentru a construi 1.200 de case.

Ei știu, de asemenea, că alte bărci din flota Hines s-au confruntat cu vreme rea în zilele premergătoare scufundării celor 3 ambarcațiuni. Dar prognoza pentru acea zi nu era îngrijorătoare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia