MITĂ de la partid! Șefele Curții Supreme și CSM primesc case GRATIS! Taxele, inclusiv întreținerea, suportate de la buget!

MITĂ de la partid! Șefele Curții Supreme și CSM primesc case GRATIS! Taxele, inclusiv întreținerea, suportate de la buget!

MITĂ de la partid! Șefele Curții Supreme și CSM primesc case GRATIS! Taxele, inclusiv întreținerea, suportate de la buget! Guvernul a adoptat în ședința de miercuri o ordonanță de urgență prin care preşedintele Curţii Constituţionale, cel al Curţii de Conturi, al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, al Academiei Române şi al Consiliului Superior al Magistraturii pot beneficia de reședință oficială de la RAAPPS, scrie  G4Media.ro .

Casa vine utilată și la pachet cu toate taxele, impozitele și cheltuielile de întreținere plătite de stat.

Potrivit ordonanței adoptate de Guvern, “cheltuielile de întreţinere pentru energie, gaze, apă, canal, amortizarea şi uzura mijloacelor fixe şi obiectelor de inventar, taxele şi impozitele pe clădiri şi terenuri aferente utilizării reşedinţei oficiale se suportă din fondurile RAAPPS. Costurile serviciilor solicitate de către beneficiari, altele decât cele suportate din fondurile RAAPPS, vor fi plătite de către instituţiile în care îşi desfăşoară activitatea persoanele beneficiare, în baza unor contracte de prestări de servicii încheiate cu RAAPPS, cu încadrarea în prevederile bugetare anuale aprobate instituţiilor cu această destinaţie, prin legea bugetară anuală”. 

Urmează să beneficieze de casă de la stat, cu toate cheltuielile incluse, Valer Dorneanu (președintele CCR), Mihai Busuioc (președintele Curții de Conturi), Cristina Tarcea (președinta ÎCCJ), Ioan Aurel Pop (președintele Academiei Române) și Simona Marcu (președinta CSM).

Până în prezent, de reşedinţă oficială de la RAAPPS puteau beneficia doar preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, premierul şi persoanele care au avut calitatea de şef al statului român.

Nu este prima pomană pe care PSD o face instituțiilor cheie pentru a le fideliza.

Prin modificarea legii de funcționare a Curții Constituționale, judecătorii urmează să beneficieze de supervenituri care pot depăși 10.000 de euro pe lună. 

De asemenea, a fost modificată și legea de funcționare a Avocatului Poporului, modificare în urma căreia Victor Ciorbea, un fidel susținător al PSD, va beneficia de o consistentă pensie specială. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale