Mitingul pensionarilor, anulat

Mitingul pensionarilor, anulat

Mitingul pensionarilor programat la ora 10:00 nu va mai avea loc, pentru că nu a fost obţinută autorizaţie, a anunţat joi dimineaţa preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (FNPR), Preda Nedelcu.

Două federaţii ale pensionarilor au anunţat că organizează joi o manifestaţie în faţa sediului Guvernului, în semn de protest faţă de decizia Executivului de a majora pensiile cu un procentaj mai mic decât hotărârea Parlamentului, potrivit lui Preda Nedelcu.

Motivul nemulţumirii pensionarilor care participă la protest este nivelul până la care Guvernul a decis să majoreze pensiile din data de 1 septembrie, respectiv 14%, a precizat Preda Nedelcu.

Recent, plenul Parlamentului a adoptat rectificarea bugetară pe 2020, cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie. Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, cu 242 voturi 'pentru', 147 'împotrivă' şi 11 abţineri, abrogarea articolului potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare Legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

5 Câh! / Cine-o fi „sponsorul” care a plătit așa ceva?