Mitingul sindicaliștilor din învățământ s-a încheiat

Sindicaliștii din învățământ au încheiat cea de-a doua zi de proteste în fața Guvernului marți, în jurul orei 16,45.

Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ au protestat luni și marți, timp de aproximativ două ore, în fața Palatului Victoria, cerând premierului Dacian Cioloș să-și respecte promisiunile referitoare la salarizarea bugetarilor.

'Din păcate, avem un Guvern al societății civile, un Guvern de așa-ziși tehnocrați, care nu răspund la niciun apel al celor care protestează aici, spre marea noastră dezamăgire. Nu m-aș fi așteptat ca măcar un reprezentant al Guvernului să nu vină aici să discute cu noi. Ieri a coborât vicepremierul Borc (Costin Borc, ministrul Economiei — n.r.) să discute cu minerii dar noi nu ne bucurăm de aceeași dorință de dialog social cu toate că vorbim mereu despre dialog social dar fără rezultate, fără eficiență. De aceea s-a ajuns aici, pentru că s-a mimat dialogul social', a declarat, marți, Anton Hadăr, președintele Alma Mater.

Acesta a precizat, totodată, că așteaptă ca noul ministru al Muncii să colaboreze cu sindicatele și să ia în considerare observațiile acestora.

'Așteptăm să se facă o Ordonanță de Urgență privind dialogul social. Este în defavoarea tuturor ca protestele să continue, și în special în defavoarea copiilor și părinților. Nu dorim să punem încă în discuție blocarea anului școlar', a mai spus Anton Hadăr.

Sindicaliștii din învățământ spun că se simt umiliți și că își doresc un dialog real cu reprezentanții Guvernului arătând, pe de altă parte, că nu speră ca până în toamnă, când vor avea loc alegeri, să se ia cu adevărat măsurile necesare în special în privința salarizării dar și a normelor de funcționare a învățâmântului gimnazial.

Cele câteva zeci de persoane care au protestat marți în Piața Victoriei au avut pancarte prin care au cerut programe școlare adaptate realității, directori aleși de școală și nu numiți politic, regulamente pentru sporuri de vechime inclusiv pentru personalul nedidactic.

Protestatarii au reclamat, printre altele, faptul că Executivul nu a aprobat proiectul Legii — cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice elaborat pe baza Memorandumului aprobat de premierul Dacian Cioloș în data de 12 ianuarie 2016.

FSLI reprezintă drepturile și interesele a aproximativ 178.000 de membri de sindicat, respectiv peste 60% din totalul salariaților din învățământul preuniversitar.

AGERPRES/ (AS — autor: Carmen Marinescu, editor: Andreea Marinescu, editor online Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 Rareș Bogdan, veste tristă pentru Ciuma Roșie: PSD să-și ia adio de la guvernare, cât timp va fi Klaus Iohanni…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

5 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul