Mitropolitul Teofan susține nașterile naturale. A inaugurat și sfințit o rezervă specială la Iași

Mitropolitul Teofan susține nașterile naturale. A inaugurat și sfințit o rezervă specială la Iași

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan, a oficiat luni slujba de sfinţire a unei rezerve special amenajate la Maternitatea ''Elena Doamna'', cu fonduri de la Arhiepiscopia Iaşilor, pentru femeile care nasc natural.

Rezerva "Sfânta Emilia" a fost amenajată într-un spaţiu nefolosit din incinta Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna". Pentru încurajarea femeilor să nască pe cale naturală, Arhiepiscopia Iaşilor a investit 90.000 de lei în lucrările de amenajare şi dotare a acestui spaţiu.

"Mulţumim şi ne bucurăm să vă avem alături. Este un moment important, ce arată sprijinul şi susţinerea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei îndreptată către sistemul de sănătate din România, mai ales în această perioadă în care trebuie să existe unitate şi sprijin reciproc pentru a depăşi perioada de pandemie.

Parteneriatul a constat în faptul că Biserica Ortodoxă şi-a asumat susţinerea lucrărilor de renovare şi dotarea unui spaţiu nefolosit din incinta unităţii medicale într-o rezervă amenajată la standarde medicale europene", a declarat managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna", Gabriel Martinescu.

Acesta a primit din partea mitropolitului Teofan distincţia ''Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei''.

La eveniment au fost prezenţi angajaţii maternităţii, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, şi vicepreşedintele CJ Marius Dangă.

Arhiepiscopia Iaşilor şi Spitalul "Elena Doamna" nu se află la prima colaborare strategică realizată în beneficiul pacientelor. Din anul 2018 au desfăşurat împreună următoarele activităţi: achiziţia de gaz ilariant pentru naşterile naturale, organizarea unui cabinet de consiliere pentru mame şi a unui colţ al tăticilor care aşteaptă să îşi vadă pentru prima oară copiii.Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte... / Să stați pe aproape, că urmează evenimente în PSD...

2 VIDEO Încă un tronson de 10 km din Autostrada Bucureștiului va fi deschis peste câteva zile

3 Altă manipulare s-a fâsâit / Vlad Voiculescu, pus oficial sub urmărire penală de DNA pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu cu cons…

4 Rareș Bogdan, text care ar trebui să dea de gândit...

5 AUDIO Bela Bartok a documentat, din 1909, că linia melodică de la „Noi suntem români” este românească