Mitropolitul Volodimir, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse din Ucraina, a murit

Mitropolitul Volodimir, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse din Ucraina, a murit

Mitropolitul Volodimir, conducătorul aripii ucrainene a Bisericii Ortodoxe Ruse, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Kiev, a anunţat Patriarhatul de la Moscova pe site.

Potrivit presei locale, prelatul, în vârstă de 78 de ani, primea îngrijiri într-o clinică din capitala ucraineană pentru o hemoragie internă.

Biserica Ortodoxă Ucraineană, aflată în subordinea Patriarhiei de la Moscova, cuprinde cea mai importantă comunitate religioasă din ţară.

Biserica Ortodoxă naţională independentă - condusă de către Patriarhul Filaret - se clasează pe locul doi din acest punct de vedere. Ea a fost creată în 1992, după destrămarea fostei Uniuni Sovietice şi proclamarea independenţei Ucrainei.

Relaţiile dintre cele două biserici ortodoxe sunt tensionate.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?