Miza bătăliei pentru libertate de la Neptun: Va reuși Liviu Dragnea să își convingă partidul și premierul de necesitatea unei OUG pentru amnistie?

Miza bătăliei pentru libertate de la Neptun: Va reuși Liviu Dragnea să își convingă partidul și premierul de necesitatea unei OUG pentru amnistie?

Liderii PSD se adună sâmbătă la Neptun, într-o ședință a Comitetului Executiv Național (CEX), a cărui miză principală pare să fi rămas încercarea lui Liviu Dragnea de a forța adoptarea de către Guvern a unei OUG privind amnistia, după ce vineri a reușit să reducă la tăcere grupul nemulțumiților din partid, relatează G4Media.ro .

Potrivit surselor G4Media.ro, planul lui Dragnea ar fi să provoace în CEX, prin intermediul unor lideri din teritoriu pe care îi controlează, o discuție despre amnistie și să ajungă la o rezoluție prin care conducerea partidului să îi ceară premierului Viorica Dăncilă adoptarea unei ordonanțe de urgență.

Inițial, ședința de la Neptun se anunța una furtunoasă, mai mulți grei din PSD luând în calcul să-i ceară sâmbătă lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate de la conducere. Printre aceștia s-au numărat vicepremierul Paul Stănescu, baronul de Vrancea – Marian Oprișan, fostul premier Mihai Tudose și baronul de Giurgiu – Niculae Bădălău. Ei ar fi plănuit să propună o conducere colectivă a partidului la ședința CEX de la Neptun.

Liviu Dragnea i-ar fi convins însă vineri după-amiază pe liderii nemulțumiți să renunțe la planul lor de a-i cere să se retragă de la șefia PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Asta după ce liderul PSD a avut o întâlnire, la Constanța, cu mai mulți lideri PSD rebeli, printre care Paul Stănescu, Mihai Tudose, Niculae Bădălău, și a reușit să obțină un armistițiu cu aceștia.

Anterior întâlnirii din Constanța, liderii amintiți, plus Gabriela Firea, s-au declarat nemulțumiți de prăbușirea partidului în sondaje după ultimele scandaluri majore: pesta porcină africană, scrisoarea plătită a lui Rudy Giuliani și, mai ales, mitingul din 10 august, cu violențele jandarmilor pe care Dragnea vrea să le paseze de la Carmen Dan la Firea și prefectul Speranța Cliseru (detalii aici ).

Masa critică împotriva lui Liviu Dragnea a început să se coaguleze în urma scrisorii trimise de Ecaterina Andronescu pe 14 august, prin care îi cerea liderul PSD să se retragă de la șefia partidului (detalii aici ).

Mai multe surse social-democrate au declarat pentru G4Media.ro că Liviu Dragnea ia în calcul să-i propună Ecaterinei Andronescu la CEX-ul de sâmbătă funcția de ministru al Educației, tocmai pentru a tempera cristalizarea opoziției interne. Andronescu a declarat însă că nu a primit nicio ofertă de a prelua Ministerul Educației, precizând că ea ”nu este de vânzare” (detalii aici ).


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…