MJ: Întâlnire a ministrului Predoiu cu reprezentanţii MCV; a fost apreciată procedura de selecţie a şefilor Parchetelor

MJ: Întâlnire a ministrului Predoiu cu reprezentanţii MCV; a fost apreciată procedura de selecţie a şefilor Parchetelor

Delegaţia Comisiei Europene, aflată în misiune în România, a apreciat, marţi, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, modalitatea în care s-a derulat procedura de selecţie a procurorilor pentru ocuparea poziţiilor de top şi middle management din cadrul Ministerului Public.

"Cătălin Predoiu, Ministrul Justiţiei, s-a întâlnit marţi, cu delegaţia Comisiei Europene, aflată în misiune în România, în perioada 10-12 februarie 2020. Au fost prezentate progresele înregistrate în ultimele 3 luni pentru îndeplinirea recomandărilor din ultimul raport MCV (octombrie 2019)", se arată într-un comunicat al MJ transmis AGERPRES.

Ministrul român a explicat "contextul şi filosofia" care au stat la baza elaborării proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). "Lidia Barac, secretar de stat, a prezentat, în context, cifre statistice relevante, care pledează în favoarea soluţiei legislative preconizate. Proiectul se află în dezbatere publică şi se aşteaptă ca magistraţii să îşi exprime opinia asupra acestuia, în scopul îmbunătăţirii textului", adaugă sursa citată.

Reprezentanţii Comisiei Europene au amintit iniţiativa "Ciclului european de evaluare a statului de drept" pentru toate statele membre şi au precizat că expertiza României va putea fi valorificată în definirea domeniului de aplicare al acestui nou instrument. Totodată, se mai arată în comunicat, ministrul Justiţiei a exprimat întreaga deschidere pentru dialog şi contribuţii substanţiale în procesul de reflecţie care va demara în cursul acestei luni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

5 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia