MJ: Întâlnire a ministrului Predoiu cu reprezentanţii MCV; a fost apreciată procedura de selecţie a şefilor Parchetelor

MJ: Întâlnire a ministrului Predoiu cu reprezentanţii MCV; a fost apreciată procedura de selecţie a şefilor Parchetelor

Delegaţia Comisiei Europene, aflată în misiune în România, a apreciat, marţi, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, modalitatea în care s-a derulat procedura de selecţie a procurorilor pentru ocuparea poziţiilor de top şi middle management din cadrul Ministerului Public.

"Cătălin Predoiu, Ministrul Justiţiei, s-a întâlnit marţi, cu delegaţia Comisiei Europene, aflată în misiune în România, în perioada 10-12 februarie 2020. Au fost prezentate progresele înregistrate în ultimele 3 luni pentru îndeplinirea recomandărilor din ultimul raport MCV (octombrie 2019)", se arată într-un comunicat al MJ transmis AGERPRES.

Ministrul român a explicat "contextul şi filosofia" care au stat la baza elaborării proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). "Lidia Barac, secretar de stat, a prezentat, în context, cifre statistice relevante, care pledează în favoarea soluţiei legislative preconizate. Proiectul se află în dezbatere publică şi se aşteaptă ca magistraţii să îşi exprime opinia asupra acestuia, în scopul îmbunătăţirii textului", adaugă sursa citată.

Reprezentanţii Comisiei Europene au amintit iniţiativa "Ciclului european de evaluare a statului de drept" pentru toate statele membre şi au precizat că expertiza României va putea fi valorificată în definirea domeniului de aplicare al acestui nou instrument. Totodată, se mai arată în comunicat, ministrul Justiţiei a exprimat întreaga deschidere pentru dialog şi contribuţii substanţiale în procesul de reflecţie care va demara în cursul acestei luni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut