MJ: Susținerea eforturilor comune în lupta contra corupției, printre temele abordate de Toader cu ambasadorul Franței

MJ: Susținerea eforturilor comune în lupta contra corupției, printre temele abordate de Toader cu ambasadorul Franței

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit marți cu ambasadorul Franței în România, François Saint-Paul, cei doi discutând, printre altele, despre susținerea eforturilor comune în domeniul luptei contra corupției și criminalității organizate.

 

Sursa foto: just.ro

Potrivit unui comunicat al MJ transmis AGERPRES, Tudorel Toader și secretarul de stat Marieta Safta au avut o întrevedere la sediul ministerului cu ambasadorul Franței în România, François Saint-Paul.

"În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte referitoare la cooperarea bilaterală în domeniul justiției, în special în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor de referință monitorizate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, susținerea eforturilor comune în domeniul luptei contra corupției și criminalității organizate, precum și importanța și utilitatea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, instituție nou creată în vederea recuperării prejudiciilor rezultate în urma săvârșirii de infracțiuni", se precizează în comunicat.

Discuțiile au vizat și importanța reformei administrației publice centrale, precum și a justiției ca serviciu public, în slujba cetățeanului, fiind evidențiată totodată necesitatea sistematizării și îmbunătățirii legislației naționale, pentru a fi mai accesibilă publicului larg.

Cu această ocazie, arată sursa citată, Tudorel Toader a făcut cunoscută intenția de a organiza o conferință pe tema rolului Ministerului Justiției în arhitectura statului de drept în cursul lunii octombrie a acestui an, care să reunească reprezentanții ministerelor de Justiție ai statelor membre la București și să constituie un prilej de reflecție, din perspectivă europeană, asupra multiplelor abordări posibile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”