MNAC, despre comentariile la adresa "FLUID": Condamnăm orice expresie de extremism ideologic, de limbaj, cultură, gen

MNAC, despre comentariile la adresa "FLUID": Condamnăm orice expresie de extremism ideologic, de limbaj, cultură, gen

 Muzeul Naţional de Artă Contemporană condamnă orice expresie de extremism ideologic, de limbaj, cultură sau gen şi se declară alături de formaţia FLUID, unul dintre protagoniştii evenimentului de redeschidere a instituţiei, "ţinta unui val orchestrat de comentarii ofensatoare şi defăimătoare".

Potrivit unui comunicat al MNAC transmis, luni, AGERPRES, în urma transmisiunii live a evenimentelor din cadrul Marelui Vernisaj de Vară la MNAC din 10 iunie 2020, pagina de Facebook a muzeului a fost ţinta unui val orchestrat de comentarii ofensatoare şi defăimătoare, atât la adresa artiştilor implicaţi (formaţia FLUID - Paul Dunca/Paula Dunker şi Alex Bălă), cât şi a organizatorilor.

"MNAC regretă faptul că performance-ul FLUID de la deschiderea noului sezon expoziţional nu mai există on-line, dar virulenţa acestor reacţii instigatoare la ură, alături de imposibilitatea de a modera în timp real un asemenea atac, au condus la decizia de a înlătura de pe pagină materialele video din seara evenimentului. Muzeul Naţional de Artă Contemporană nu va oferi un spaţiu pentru asemenea luări de poziţie reprobabile şi doreşte în continuare să fie o platformă de exprimare pentru orice minoritate de gen, economică sau culturală", precizează MNAC.

MNAC afirmă că va rămâne alături de formaţia FLUID.

"Considerăm că respectul faţă de celălalt şi promovarea drepturilor omului stau la baza unei societăţi deschise şi că trebuie susţinute eforturile de multiplicare a acestor valori. De-a lungul existenţei sale, MNAC s-a străduit să fie un spaţiu cultural liber, accesibil tuturor, indiferent de culoare, identitate, orientare sexuală sau de gen şi a încercat să contribuie la prezenţa în spaţiul public a acestor comunităţi", se arată în comunicat.

Totodată, MNAC subliniază că a susţinut şi va continua să susţină orice manifestare artistică reprezentativă pentru identităţile unor comunităţi minoritare şi "condamnă orice expresie de extremism ideologic, de limbaj, cultură sau gen".

"MNAC va continua să reflecte diversitatea artei şi să susţină dezvoltarea creativităţii vizuale contemporane. MNAC condamnă orice expresie de extremism ideologic, de limbaj, cultură sau gen şi nu va facilita, încuraja sau participa la niciun fel de discuţie care implică astfel de atitudini, drept care, începând din acest moment, platforma Facebook a MNAC nu va mai fi un teren de întâlnire a diverselor extremisme şi opinii partizane în căutare de atenţie, indiferent de miza morală a subiectului", se mai precizează în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin