Moarte stupidă. Tânăr blocat până la brâu în noroiul din Alaska, înghițit complet de mareea care a tot crescut

Moarte stupidă. Tânăr blocat până la brâu în noroiul din Alaska, înghițit complet de mareea care a tot crescut

Un bărbat care se plimba cu prietenii săi în estuarul din Alaska, pe o zonă cu noroi, a rămas blocat până la brâu în nămolul asemănător nisipurilor mișcătoare și s-a înecat după ce mareea a dus al creșterea nivelului apei, înainte ca salvatorii să-l poată scoate.

Turnagain Arm, locul unde și-a găsit sfârșitul tânărul FOTO: Facebook Susan Tomasek

Zachary Porter, în vârstă de 20 de ani, din Lake Bluff, Illinois, a rămas în noroi, când a venit mareea, iar trupul său a fost recuperat luni dimineață, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției de stat din Alaska, Austin McDaniel, pentru The Associated Press, scrie news.yahoo.com.

Un membru al grupului lui Porter a sunat la 911, dar era prea târziu, au precizat autoritățile.

Accidentul a fost cea mai recentă tragedie la Turnagain Arm, un estuar de 77 de kilometri lungime, sculptat cu mult timp în urmă de ghețari, care se deplasează spre sud-est din zona Anchorage și este paralel cu o autostradă principală.

La mareea joasă, estuarul este cunoscut pentru bălțile sale periculoase formate din nămolul creat de rocile pulverizate de ghețari. Cel puțin alte trei persoane au rămas blocate și s-au înecat acolo de-a lungul anilor. Mulți alții au fost salvați, inclusiv o persoană care pescuia acolo luna trecută.

"Este mare, este uimitor, este frumos și copleșitor", a declarat despre Alaska Kristy Peterson, administratorul și șeful EMT al departamentului de pompieri voluntari Hope-Sunrise. "Dar trebuie să vă amintiți că este Mama Natură, iar ea nu are milă de omenire".

Peterson, care a răspuns la apel, a vorbit cu alte persoane din grupul lui Porter, dar nu a vorbit cu el în timpul încercării disperate de salvare.

"Când răspundem, răspundem cu cele mai bune intenții și ca mame și tați și unchi și frați", a spus ea. "Răspundem cu cât de multă pasiune și vigoare putem".

"Am fost în contact cu toți membrii mei și toți au inima frântă", a spus Peterson. "Este o situație grea".

Accidentul a avut loc în apropierea localității Hope, o comunitate pitorească unde trăiesc aproximativ 80 de persoane. Aceasta se află peste brațul Turnagain Arm, la 90 de minute de mers cu mașina de Anchorage.

Estuarul se deplasează spre sud-est din zona Anchorage și este paralel cu Seward Highway, singura autostradă care merge spre sud și care duce turiștii din Anchorage în paradisul sportivilor din Peninsula Kenai.

La maree joasă, Turnagain Arm este cunoscut pentru bălțile sale noroioase care "te pot suge în jos", a spus Peterson. "Pare că este solid, dar nu este".

Când fluxul revine, nămolul se umezește de pe fund, se slăbește și poate crea un vid dacă o persoană merge pe el.

Sunt amplasate semne care avertizează oamenii cu privire la apele periculoase și la bălțile de noroi.

"Chiar trebuie să avertizez oamenii să nu se joace cu noroiul", a spus Peterson. "Este periculos".

Unii oameni încearcă să traverseze pe jos brațul Turnagain sau să meargă pe jos cei 14 kilometri de la Anchorage la Fire Island în timpul mareei joase, ceea ce determină uneori eforturi de salvare.

Au existat și alte decese pe bălțile de noroi. În 1988, proaspeții căsătoriți Adeana și Jay Dickison făceau dragare de aur la capătul estic al brațului, când ATV-ul ei a rămas blocat în noroi, a relatat Anchorage Daily News. Ea a rămas apoi blocată atunci când a încercat să o împingă afară și s-a înecat odată cu fluxul care se apropia.

În 1978, un sergent al Forțelor Aeriene, fără nume, care încerca să traverseze brațul Turnagain a fost măturat de valul care se apropia. Corpul său nu a fost găsit niciodată, a relatat ziarul Anchorage. În 2013, căpitanul de armată Joseph Eros a murit în timp ce încerca să traverseze din Fire Island înapoi în Anchorage.

La începutul acestei luni, un bărbat a fost salvat din mlaștină după ce un picior s-a blocat și s-a scufundat până la brâu în timp ce pescuia în Turnagain Arm.

Peterson a declarat că au primit apelul de salvare după ce Porter a avut probleme serioase și că este nevoie de timp pentru a se mobiliza.

Peterson a îndemnat oamenii să sune la 911 cât mai curând posibil.

"Dacă credeți că există o problemă, dacă credeți că ar putea fi chiar o problemă, sunați", a spus ea. "Pentru că putem pune resursele în mișcare și am prefera să ne întoarcem și să plecăm acasă decât să fie un dezastru".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...