Moartea ambasadorului italian în RD Congo: Preşedintele Italiei denunţă un ''atac laş''

Moartea ambasadorului italian în RD Congo: Preşedintele Italiei denunţă un ''atac laş''

Preşedintele italian Sergio Mattarella a denunţat luni ''atacul laş'' soldat cu moartea ambasadorului său în Republica Democratică Congo, Luca Attanasio, a militarului italian Vittorio Iacovacci şi a şoferului lor, transmite AFP.

''Republica Italiană este în doliu pentru aceşti slujitori ai statului care şi-au pierdut viaţa în exercitarea funcţiilor lor'', a adăugat şeful statului italian.

El a deplâns ''actul de violenţă'' căruia i-a căzut victimă ambasadorul Attanasio.

La rândul său, Uniunea Europeană a condamnat uciderea diplomatului italian. ''Şocat de atacul împotriva unui convoi al Programului Alimentar Mondial în RDC şi de vieţile pierdute'', a scris pe Twitter preşedintele Consiliului European, Charles Michel .


''Securitatea şi pacea trebuie să fie asigurate. UE este alături de RDC şi de populaţia sa'', a subliniat el.

Preşedintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, şi-a exprimat ''tristeţea profundă'' cu privire la pierderile de vieţi din atacul comis în RD Congo.

Ambasadorul Italiei în RD Congo, un carabinier care îl însoţea şi şoferul lor au fost ucişi într-un atac împotriva convoiului Misiunii ONU cu care se deplasau în estul acestei ţări, a anunţat Ministerul de Externe de la Roma într-un comunicat. Victimele călătoreau la bordul unui autovehicul dintr-un convoi la MONUSCO, misiunea ONU pentru stabilizarea Republicii Democratice Congo, şi în care se afla şi şeful delegaţiei Uniunii Europene.

Potrivit agenţiei Reuters, care citează autorităţile parcului naţional Virunga, convoiul a fost atacat în apropierea oraşului Kanyamahoro, în jurul orei locale 10:15 (08:15), în cadrul unei tentative de răpire. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante