Moartea coţofenei. „Monstrul” care a terorizat Sydney ani de zile, pus la pământ de un lunetist

Moartea coţofenei. „Monstrul” care a terorizat Sydney ani de zile, pus la pământ de un lunetist

O coţofană notorie pentru obiceiul ei de a se năpusti din zbor în capetele trecătorilor, în Sidney, din cauza căreia au fost depuse mai multe plângeri către autorităţi, a fost împuşcată, relatează BBC. Moartea coţofenei a dus la indignare printre iubitorii de astfel de păsări.

Reprezentanţii consiliului local al oraşului s-au apărat în ceea ce priveşte împuşcarea păsării „destul de agresive” spunând că „decizia nu a fost una uşoară”.

Coţofana ar fi atacat mai mult persoane în zona Hills Shire, unii dintre aceştia ajungând chiar la spital, se relatează în presa locală.

Coţofana australiană este o specie diferită de cea europeană, cu care împarte doar numele. În timpul sezonului de împerechere, coţofenele australiene devin agresive şi atacă oamenii care pătrund pe teritoriul lor. Specia este, însă, protejată de lege, iar de păsările care fac probleme nu se pot ocupa decât autorităţile.

Coţofana din Hills Shire a fost împuşcată după ce consiliul local a primit peste 40 de plângeri de la rezidenţi. Unul dintre aceştia a suferit un infarct în timpul unui atac, a anunţat televiziunea publică australiană.

Purtătorul de cuvânt al consiliului local din Sidney a declarat pentru acelaşi post de televiziune că „pasărea respectivă era foarte agresivă şi mai teritorială decât sunt în mod normal coţofenele”. Pasărea ar fi atacat feţele persoanelor, fiind atât de agresivă încât încerca să pătrundă pe sub căştile bicicliştilor.

După aceste atacuri, răspândite pe parcursul mai multor ani, coţofana a primit numele de „Monstrul de pe Windsor Road”. Pentru a se feri de atacurile „bestiei”, a apărut şi site-ul „Magpie Alert”, o pagină care îi avertizează pe rezidenţi când sunt şanse mari să fie atacaţi de coţofene.

După ce s-au străduit timp de mai multe săptămâni să prindă pasărea, fără succes, consiliul a primit acordul autorităţilor de mediu pentru ca pasărea să fie împuşcată de un profesionist.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…