Moartea lui Bin Laden, un moment pe care Joe Biden spune că nu-l va uita vreodată

Moartea lui Bin Laden, un moment pe care Joe Biden spune că nu-l va uita vreodată

Preşedintele american Joe Biden a vorbit duminică despre uciderea liderului reţelei teroriste Al Qaida, Osama bin Laden, în urmă cu 10 ani într-un raid al forţelor speciale americane, şi a apreciat că "este un moment pe care nu-l voi uita vreodată", informează AFP.

Joe Biden, care la acea vreme era vicepreşedinte în administraţia Barack Obama, era prezent la 1 mai 2011 în "Situation room", încăperea ultrasecurizată pentru situaţii de urgenţă din subsolul Casei Albe, pentru a urmări în direct operaţiunea din Abbottabad, în nordul Pakistanului, în urma căreia liderul Al Qaida a fost ucis.

Rememorând acel moment din îndelungata sa carieră politică, Joe Biden i-a salutat, într-un comunicat, pe "membrii serviciilor de informaţii care i-au luat cu meticulozitate urma (lui Bin Laden - n.r.), luciditatea preşedintelui Barack Obama în momentul luării deciziei, talentul şi curajul echipei noastre de pe teren".

Într-o referire la viitoarea retragere a trupelor americane din Afganistan, Biden a subliniat că SUA vor rămâne vigilente în faţa ameninţării pe care o reprezintă "grupările teroriste".

"Vom continua să supraveghem şi să acţionăm la orice fel de ameninţare (la adresa intereselor americane) care ar putea apărea din Afganistan", a avertizat preşedintele american. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

3 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre