Moaștele Sfântului Ioan Bosco, patronul delincvenților, au fost furate dintr-o biserică din Italia

Moaștele Sfântului Ioan Bosco, patronul delincvenților, au fost furate dintr-o biserică din Italia

Moaștele Sfântului Ioan Bosco (Giovanni Bosco), educator și preot catolic din secolul al XIX-lea, au fost furate dintr-o biserică din nord-vestul Italiei, a informat presa locală sâmbătă.

Sursa foto: Basilica San Giovanni Bosco — Colle Don Bosco / Facebook

Urna care conținea rămășițe ale creierului lui Bosco a fost furată din spatele altarului principal al bazilicii din orașul său natal
Castelnuovo Don Bosco lângă Torino, au raportat agențiile italiene de știri, conform DPA.

Bosco, care a murit în 1888 și a fost canonizat în 1934, este cel mai bine cunoscut pentru că a fondat Salezienii lui Don Bosco, un ordin din cadrul Bisericii menit să vină în întâmpinarea necesităților tinerilor săraci și abandonați.

Conform tradiției catolice, Sfântul Ioan Bosco este sfântul patron al ucenicilor, redactorilor și editorilor, al elevilor, magicienilor și delincvenților juvenili.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren