Moldova a anunțat restabilirea alimentării cu energie electrică în aproape toate localitățile

Moldova a anunțat restabilirea alimentării cu energie electrică în aproape toate localitățile

Toți consumatorii rețelei de distribuție ai RED Nord și mai mult de 90% dintre consumatorii rețelei de distribuție ai Premier Energy sunt reconectați la energia electrică.

Alimentarea cu enerie electrică a fost restabilită în R. Moldova. Foto: Arhiva Adevărul

Aprovizionarea cu energie electrică după oprirea de urgență a rețelei electrice din Republica Moldova a fost restabilită în aproape toate localitățile țării, a anunțat miercuri viceprim-ministrul Republicii Moldova și ministrul al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spinu pe canalul său Telegram .

"În acest moment, toți consumatorii rețelei de distribuție ai RED Nord și peste 90% dintre consumatorii rețelei de distribuție ai Premier Energy sunt conectați la energia electrică. În următoarele ore, toți consumatorii vor fi conectați la alimentarea cu energie electrică", a informat viceprim-ministrul.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) pentru 24 noiembrie, după oprirea de urgență a rețelei electrice a republicii, miercuri.

Șeful statului a convocat o ședință (SSC) pentru a discuta despre amenințările la adresa aprovizionării țării noastre cu resurse energetice”, a informat serviciul de presă al președintelui.

Anterior, din cauza fluctuațiilor sistemului energetic al Ucrainei, au existat supraîncărcări și o oprire de urgență a rețelelor electrice din Moldova, precum și a centralelor electrice din Transnistria, fluctuații care au scos de sub tensiune toate localitățile de pe ambele maluri ale Nistrului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…