Moment-CHEIE. Cine este și ce spun jurnaliști, avocați și reprezentanți ai societății civile despre Francesca Vasile, judecătoarea la care a fost repartizat Dosarul Kovesi

Moment-CHEIE. Cine este și ce spun jurnaliști, avocați și reprezentanți ai societății civile despre Francesca Vasile, judecătoarea la care a fost repartizat Dosarul Kovesi

Moment-CHEIE. Cine este și ce spun jurnaliști, avocați și reprezentanți ai societății civile despre Francesca Vasile, judecătoarea la care a fost repartizat Dosarul Kovesi. Ședința de judecată va avea loc pe 3 aprilie. 

La scurt timp după aflarea informației, jurnalistul Alex Costache, o voce autorizată pe domeniul justiție, a comentat pe contul său de Facebook: „Mare noroc pe Kovesi. A picat la o judecătoare profesionistă și corectă: Francisca Vasile. Maxima încredere in ea fie ca ii menține lui Kovesi măsura preventivă a controlului judiciar, fie că o ridică. Evident ca dacă ii va menține măsura va fi o lovitura puternica pt Kovesi venind din partea unei judecătoare cinstite. Dacă o ridica va fi o lovitura devastatoare pt și așa ilegitima și necredibila secție. Francisca a redeschis ancheta Tel Drum.”

Imediat, Cristina Guseth, de la Freedom House, a comentat: „Are noroc, intradevar!”

Apoi a comentat și respectata avocată Cornelia Lalu: „Corect, o stiu de cand a intrat in magistratura la sectorul 1.Toată stima!”

Tot un comentariu a lăsat și jurnalista Ioana Ene Dogioiu: „Ce tare!!!!!” 

Doamna judecător Francisca Vasile, cea care a decis redeschiderea dosarului Tel Drum, urmează să să pronunţe miercuri, 3 aprilie, asupra cererii Laurei Codruţa Kovesi de ridicare a măsurii preventive de control judiciar impuse de Adina Florea, dezvăluie Adevărul.

Francisca Vasile este judecătoarea care, recent, a redeschis dosarul Tel Drum şi a făcut parte din al doilea complet de 5 judecători traşi la sorţi în dosarul „angajărilor fictive” al lui Liviu Dragnea, complet considerat nefavorabil de acesta.

Ea are la activ mai multe decizii de condamndare în cazuri mediatizate, cum ar fi in cazul judecatorului Stan Mustata (definitiva), Relu Fenechiu (5 ani cu executare) sau fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi (fond).

Ea a fost in completul de judecata, din care facea parte si Șelaru, care a dat decizia de achitare in cazul Nicolescu si Draghici, sau cea de condamnare a judecatoarelor Piciarca si Badescu, al procurorilor DIICOT judecati in cazul comisarului Traian Berbeceanu (fond), sau in dosarul tortionarului Visinescu.

Francisca Vasile a facut parte din toate cele trei completuri de 5 judecatori care au dat decizii definitive de condamnare in cazul lui Gigi Becali: "Schimbul de terenuri cu MapN", "Valiza" si "Sechestrarea hoţilor".

Laura Codruta Kovesi a contestat vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie măsura preventivă a controlului judiciar. „Cauza se afla în procedură de cameră preliminară. Primul termen de judecată urmeaza a fi alocat ulterior", se arată pe portalul Curţii Supreme. Secţia specială de anchetare a infracţiunilor comise de magistraţi a anunţat, vineri, oficial, că a pus în mişcare acţiunea penală împotriva fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă.

Secţia anunţă într-un comunicat că procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând cu data de 28 martie 2019. Kovesi nu poate părăsi România decât cu încuviinţarea procurorului şi nu mai poate desfăşura activitatea de procuror.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...