Momentul adevărului?/FBI: Când au intrat în Capitoliu un polițist le-a spus suporterilor lui Trump să se simtă ca acasă

Momentul adevărului?/FBI: Când au intrat în Capitoliu un polițist le-a spus suporterilor lui Trump să se simtă ca acasă

Doi bărbați arestați în legătură cu asediul asupra Capitoliului din 6 ianuarie au declarat în fața anchetatorilor că, în momentul în care au pătruns în incinta Senatului, un ofițer le-a strâns mâna și le-a spus ”Este casa voastră acum!”. Mărturia este consemnată în documentele invocate de FBI,  potrivit The Hill .

Robert Bauer, din Kentucky, și vărul său, Edward Hemenway, au recunoscut că s-au aflat printre cei care au pătruns în Capitoliu, în data de 6 ianuarie.

Cei doi veniseră special în Washington DC pentru a participa la mitingul suporterilor lui Trump.

Bauer a mai spus că, în opinia sa, polițistul a acționat așa de frică. Documentele nu consemnează și identitatea ofițerului. Poliția Capitoliului nu a putut fi contactată pentru a comenta aceste dezvăluiri.

Cei doi au depus mărturie vineri în fața instanței și au pledat nevinovat, susținând că nu au intenționat să facă rău nimănui când au intrat în clădirea senatului sau că au făcut-o ”din prostie și curiozitate”. Ei au mai susținut că nici nu știau că în acel moment era o ședință comună a Camerei Reprezentanților și Senatului, deși erau informați cu privire la procedura de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...