Momentul în care o dronă kamikaze rusească distruge un vehicul Stormer trimis de britanici în Ucraina VIDEO

Momentul în care o dronă kamikaze rusească distruge un vehicul Stormer trimis de britanici în Ucraina VIDEO

Rușii au dat publicității imagini cu drona kamikaze de tip Zala Lancet, care lovește în plin un sistem Stormer HVM folosit să lanseze rachete antiaeriene Starstreak.

Una dintre armele moderne trimise de Marea Britanie în Ucraina a fost luată la țintă de ruși. Este vorba despre un vehicul Stormer, care a fost lovit frontal de dronă kamikaze Lancet.

Din imagini se vede că drona provoacă o explozie care avariază vehiculul, dar nu se știe dacă l-a scos chiar din luptă complet.

Vehiculele blindate de fabricaţie britanică Stormer au 13 tone şi au nevoie de un echipaj de trei oameni pentru a fi folosite în luptă.

Sistemul de apărare aeriană „Stormer“ foloseşte rachete Starstreak cu triplă submuniţie, care sunt folosite de luptătorii ucraineni pe lansatoare portabile.

FOTO Captură video

Dronele kamikaze folosite de Rusia

”Cele mai folosite drone kamikaze ale Rusiei se numesc ZALA KYB sau Lancet, sunt un tip de „muniții rătăcitoare” - aeronave pilotate de la distanță ce pot sta mai mult timp în aer și pot fi prăbușite intenționat în grupuri de inamici sau vehicule militare. Dronele ZALA KYB sunt produse de Zala Aero, o subsidiară a grupului Kalashnikov. Acestea pot transporta până la 3 kg de încărcătură (senzori și explozibil), zboară sub plafonul radar, cu o autonomie de peste jumătate de oră, o rază de circa 40 de km și pot prinde o viteză de 130 km/h”, scrie hotnews.

.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”