Momentul în care trei drone ucrainene de 500 de dolari distrug un tanc rusesc T-90 de 4,5 milioane, bijuteria lui Putin VIDEO

Momentul în care trei drone ucrainene de 500 de dolari distrug un tanc rusesc T-90 de 4,5 milioane, bijuteria lui Putin VIDEO

O înregistrare video publicată de Ministerul ucrainean al Apărării pare să arate trei drone ucrainene de 500 de dolari care urmăresc un tanc rusesc T-90 de 4,5 milioane de dolari înainte de a-l arunca în aer.

Momentul în care o dronă lovește un tanc rusesc FOTO captură video X

Ministerul ucrainean al Apărării, care a distribuit imaginile incidentului pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, a declarat că operațiunea a fost efectuată de Brigada a 3-a de asalt a țării în orașul Bakhmut din estul țării.

Atacul a implicat trei drone First Person View (FPV), care aveau explozibili legați de ele, a precizat ministerul.

FPV-urile sunt drone ieftine pe care Ucraina le folosește pentru a elimina echipamentele rusești. Acestea costă în jur de 500 de dolari fiecare, a precizat ministerul.

Filmarea de un minut arată doi soldați ucraineni care stau într-o cameră și controlează dronele de la distanță. Aceștia lovesc de două ori cu dronele tancul, care pare să se ascundă în spatele copacilor.

Dar tancul, care pare să fie în flăcări, încearcă totuși să fugă în timp ce se îndepărtează de poziția sa inițială.

„Băieți, tancul scapă. Tancul scapă", spune unul dintre bărbați în videoclip, înainte ca o a treia dronă să lovească tancul, distrugându-l complet.

Ucraina se bazează foarte mult pe dronele de amatori care pot fi înarmate cu un dispozitiv improvizat pentru a avaria grav tancuri și sisteme de armament costisitoare în valoare de milioane de dolari.

Rusia a suferit pierderi uriașe de echipamente în timpul invaziei sale în Ucraina, cu pierderi documentate de peste 2.300 de tancuri, conform site-ului de urmărire open-source Oryx.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat