Momentul unui presupus atac ucrainean cu drone asupra unui heliport de lângă Soci. Ucrainenii au lansat mai multe lovituri simultane în Rusia VIDEO

Momentul unui presupus atac ucrainean cu drone asupra unui heliport de lângă Soci. Ucrainenii au lansat mai multe lovituri simultane în Rusia VIDEO

Serviciile de informații ucrainene ar fi responsabile de un atac cu drone duminică dimineața asupra unui heliport din districtul Adler (Soci), regiunea Krasnodar, a relatat Ukrainska Pravda, citând o sursă din cadrul spionajului ucrainean.

Ucrainenii ar fi lovit cu succes un heliport de lângă Soci FOTO via Twitter

Un alt atac cu drone a avut loc concomitent în orașul Smolensk, portalurile rusești relatând că acesta a avut drept țintă o fabrică de avioane ce aparține de compania rusă de stat Corporația pentru Rachete Tactice.

Clipuri în care se aud explozii și în care apar nori de fum au fost distribuite pe rețele de socializare.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că apărarea antiaeriană rusă a interceptat cinci drone.

Guvernul rus nu a precizat dacă atacurile au provocat pagube.

Oficialii din Soci au anunțat că o dronă a fost interceptată și doborâtă în apropierea aeroportului din oraș, provocând întârzieri pentru 14 zboruri.

Jurnalista rusă și una dintre cei mai vocali propagandiști ai Kremlinului, Margarita Simonian, redactorul-șef al postului de televiziune Russia Today, s-a plâns pe Telegram că una din drone a căzut vizavi de casa în care a copilărit, în Soci.

„Noaptea trecută [30 septembrie], o dronă a căzut chiar vizavi de casa familiei noastre din Adler [cartier în Soci - n.r.], unde am crescut eu și mama, și unde rudele mele locuiesc în prezent cu copiii lor mici”, s-a plâns ea.

„Țintele sunt de fiecare dată mai îndepărtate, mizele sunt mai mari, iar acest lucru dovedește că ultimatumul nuclear nu are alternativă”, a scris ea.

Clipuri care surprind atacurile au circulat duminică pe platforma X (fostul Twitter).

„Momentul în care o dronă de atac ucraineană lovește o parcare de elicoptere astăzi pe Aeroportul Internațional Soci din regiunea Krasnodarski, #Rusia. Încă nu se știe ce pagube a provocat, dacă a provocat vreuna. Acest aeroport aglomerat este situat pe malul estic al Mării Negre , în apropierea unuia dintre palatele de lux ale lui Putin”, a scris jurnalistul ucrainean Viktor Kovalenko.

„În presa rusă au apărut informații despre atacuri cu drone în mai multe regiuni din Rusia. Potrivit acestora, a avut loc «o tentativă de atac asupra unei fabrici de avioane din Smolensk». Totodată, au fost raportate drone în regiunea Krasnodar și în apropierea aeroportului din Soci”, este descrierea ce însoțește trei înregistrări video distribuite de contul Special Kherson Cat, care publică informații despre războiul din Ucraina.

„A fost înregistrat un atac cu drone asupra orașului rusesc Adler, situat pe coasta Mării Negre, la sud de Soci”, comentează NOELREPORTS, o platformă care urmărește evoluțiile din zonele de conflict.

„Serviciul de informații militare ucrainean afirmă că a efectuat un atac cu drone de succes asupra elicopterelor rusești parcate pe aeroportul din Soci, în sud-vestul Rusiei”, scrie și jurnalistul Euan MacDonald, editor la New Voice of Ukraine.

Partizani ucraineni susțin că rușii transferă sisteme de apărare aeriană la Simferopol

Centrul Național de Rezistență al Ucrainei (CNR) a declarat că ocupanții ruși transferă echipamente de apărare aeriană la Simferopol și instalează noi structuri defensive, așa-numiți "dinți de dragon" în Crimeea.

CNR a precizat că armata rusă a primit ordine să sporească capacitățile de apărare ale peninsulei.

Aceștia au scris că rușii transferă echipamente de apărare aeriană la Simferopol.

„Agentul nostru a înregistrat transferul unui sistem de apărare aeriană Osa și a personalului trupelor rusești spre Simferopol. Acesta este un sistem vechi, care a fost folosit încă din anii 1970. Invadatorii sunt forțați să refolosească sisteme de apărare antiaeriană învechite, deoarece nu sunt capabili nici măcar să își protejeze instalațiile militare din Crimeea. Sistemele mai moderne, la rândul lor, sunt distruse sistematic de forțele ucrainene. De asemenea, depunem toate eforturile pentru a face acest lucru”, a susținut mișcarea de rezistență Ateș, care operează în Crimeea.

În plus, rezistența din Crimeea a înregistrat noi fortificații de tip „dinți de dragon”.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) susține că reține aproape zilnic presupuși „spioni” în Crimeea ocupată temporar, în urma unui val de atacuri asupra unor instalații militare din peninsulă.

În același timp, mai multe depozite au luat foc în Dzhankoi, în Crimeea ocupată de Rusia. Administrația de ocupație rusă susține că incendiul a fost provocat de "resturi de la o rachetă interceptată".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat