Monica Ghiurco, propusă din nou pentru șefia TVR; Comisiile de cultură vor face audieri

Monica Ghiurco, propusă din nou pentru șefia TVR; Comisiile de cultură vor face audieri

Consiliul de Administrație al SRTv a transmis miercuri Parlamentului rezultatul votului pentru propunerea de președinte-director general al instituției, cu recomandarea ca această funcție să fie ocupată de Monica Ghiurco, care a primit cel mai mare număr de voturi "pentru".

"Urmare a adresei Birourilor permanente ale celor două camere ale Parlamentului prin care se solicită nominalizarea, în termen de două săptămâni, a unui candidat pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație al SRTv, membrii Consiliului de Administrație s-au întrunit pe 28 aprilie, la sediul TVR. La întâlnire au fost prezenți toți cei 13 membri. Au fost propuse doamnele Irina Radu și Monica Ghiurco. Rezultatul votului a fost: 7 voturi pentru Monica Ghiurco, 5 voturi pentru Irina Radu, un vot a fost anulat. Urmare a votului exprimat, recomandarea membrilor CA pentru funcția de președinte — director general este Monica Ghiurco", se arată în adresa CA al SRTv înaintată Parlamentului.

Potrivit președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, această adresă a fost trimisă comisiilor de specialitate, care vor face audierile necesare fără a se stabili un calendar în acest sens.

Monica Ghiurco a fost respinsă pentru aceeași funcție de plenul reunit al Parlamentului la jumătatea lunii aprilie.

De asemenea, pe 29 martie, plenul comun a respins prima propunere a CA al SRTV de numire a lui George Orbean la șefia TVR.

Noul CA al SRTv este alcătuit din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Ionica Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Simona Ghiurco, Teodor Gabriel Giurgiu, Christel Țopescu și George Orbean.

Membri supleanți sunt: Elena Anca Dindirică, Smaranda Vornicu Shalit, Lucian Romașcanu, Adriana — Silvia Mesesian, Cristian Vasile Petcu, Rostas-Peter Istvan, Savu Cătălin Cătană, George Bălășoiu, Andrea-Julika Ghiță, Cornel Mihalache, Luminița Velciu, Ana Maria Sandu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /