Monica Gubernat, votată la șefia CNA

Monica Gubernat, votată la șefia CNA

Plenul comun al Parlamentului a decis numirea Monicăi Gubernat în funcția de președinte al Consiliului Național al Audiovizualului. Aceasta a votată cu 233 de voturi „pentru” și patru „contra”.

Monica Gubernat a fost votată la șefia CNA FOTO: Mediafax

Votul pentru numirea conducerii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) a fost secret cu buletine.

Parlamentarii USR și cei neafiliați care fac parte din partidul Forța Dreptei și REPER nu au participat la vot, potrivit Agerpres.

Monica Gubernat a fost propusă pentru această funcția de CNA în ședința din 19 ianuarie 2023. Aceasta a fost numită de Parlament membru al CNA în data de 14 noiembrie 2018, pentru un mandat de 6 ani, începând cu data de 20 decembrie 2018, potrivit sursei citate.

Senatul și Camera Deputaților s-au reunit, marți, în ședință comună pentru numirea președintelui Consiliului Național al Audiovizualului și a unui consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

Legea CNA, schimbată pentru ca fosta șefă să revină în funcție

Majoritatea PSD-PNL-UDMR a adoptat în decembrie 2021, în Camera Deputaţilor, în calitate de prim for, o modificare a Legii CNA prin care să fie permisă revenirea în funcţia de preşedinte al instituţiei a persoanei care a fost demisă din această poziţie, cum este cazul Monicăi Gubernat, dată jos de PNL şi USR.

Prin modificarea legislativă se înlătură interdicţia ca pe restul de mandat de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului să fie aleasă tot persoana demisă, în condiţiile în care în fruntea instituţiei puteau ajunge oricare dintre ceilalţi zece membri, dacă reuşeau să obţină sprijin de 50% plus unu la vot. Demiterea Monicăi Gubernat a avut loc după ce în plenul comun al Parlamentului a fost respins raportul de activitate al instituţiei. „Respingerea de către Parlament a raportului anual de activitate atrage, de drept, demiterea din funcţie a preşedintelui Consiliului”, prevedea Legea CNA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă