Monica Macovei a câştigat procesul cu Decebal Traian Remeş şi Alexandru Sassu. Cei doi trebuie să îi plătească 6000 de euro pentru că au minţit în scandalul „Caltaboşul”

Monica Macovei a câştigat procesul cu Decebal Traian Remeş şi Alexandru Sassu. Cei doi trebuie să îi plătească 6000 de euro pentru că au minţit în scandalul „Caltaboşul”

Fostul ministru al Justiţiei, europarlamentarul Monica Macovei, a câştigat în primă instanţă procesul cu fostul ministru al Agriculturii din Guvernul Tăriceanu, Decebal Traian Remeş şi cu fostul director al TVR, Alexandru Sassu. Judecătoria Sectorului 2 a stabilit că cei doi au minţit atunci când, într-o emisiune de la Romania TV din noiembrie 2016, au susţinut că Macovei a dat redacţiei TVR – prin intermediul ONG-ului Freedom House, condus de Cristina Guseth – imaginile cu Remeş primind mită, în octombrie 2007. Cei doi pot ataca decizia.

“Admite în parte cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul Sassu Alexandru la plata către reclamantă a sumei de 4.000 euro, în echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul Remeş Decebal Traian plata către reclamantă a sumei de 2.000 euro, în echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale.

Respinge capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâţilor, pe cheltuiala lor, la publicarea hotărârii judecătoreşti în publicaţiile „Evenimentul Zilei”, „Libertatea” şi „România Liberă”, ca neîntemeiat.

Obligă pârâtul Sassu Alexandru la plata către reclamantă a sumei de 1.850 reprezentând cheltuieli de judecata. Obligă pârâtul Remeş Decebal Traian la plata către reclamantă a sumei de 1.850 lei reprezentând cheltuieli de judecata. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti”, este sentinţa Judecătoriei.

În noiembrie 2016, într-o emisiune la Romania Tv, Alexandru Sassu a declarat că Monica Macovei a adus în TVR celebra casetă cu „flagrantul” fostului ministru, Decebal Traian Remeş.

Decebal Traian Remeş a intervenit prin telefon în emisiune, a jignit-o pe Monica Macovei şi a ameninţat că o dă în judecată.

„Macovei a fost o (…). DNA trebuia să apere dosarul şi ea l-a dus la TVR. Asta a făcut această femeie. O japiţă ordinară. E ca (…) care se duc peste graniţă cu droguri în ele. Aşa se ducea ea cu actele de la DNA la TVR”, a declarat atunci Remeş.

În urma anchetei “Caltaboşul”, fostul ministru al Agriculturii din Guvernul Tăriceanu, Decebal Traian Remeş, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare.

El a fost găsit vinovat pentru faptul că, în schimbul atribuirii unor contracte, a primit mită un plic cu 15.000 de euro, dar şi cârnaţi şi caltaboşi de 1.500 de lei. Fostul ministru al agriculturii a acceptat şi promisiunea primirii unui autoturism AUDI Q7.

Imaginile cu fostul ministru Decebal Traian Remeş – în timp ce punea la punct detaliile afacerii de corupţie şi primea plicul cu cei 15.000 de euro şi cârnaţii – au fost difuzate de ştirile TVR în exclusivitate pe 10 octombrie 2007, la Jurnalul de 19.00. După difuzarea imaginilor, ministrul Remeş şi-a dat demisia din Guvern. Alexandru Sassu, la acea vreme directorul TVR, a lăudat iniţial redacţia Ştirilor TVR pentru exclusivitate, apoi s-a răzgândit şi a interzis difuzarea episoadelor 2 şi 3, în zilele următoare. Acum, Alexandru Sassu este din nou în TVR, consilier al directoarei Doina Gradea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…